Yabancılar Christmas’ı İztuzu’nda kutladılar

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bulunan İztuzu Sahili, 21 yıldır olduğu gibi bu yılda bölgede yaşayan yerleşik yabancıların renkli Noel kutlamasına sahne oldu.Hıristiyan aleminin kutsal bayramı olan Noel nedeniyle, Muğla'nın...

Yabancılar Christmas’ı İztuzu’nda kutladılar

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bulunan İztuzu Sahili, 21 yıldır olduğu gibi bu yılda bölgede yaşayan yerleşik yabancıların renkli Noel kutlamasına sahne oldu.

Hıristiyan aleminin kutsal bayramı olan Noel nedeniyle, Muğla'nın Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçeleri ile Dalyan Beldesi’nde yaşayan İngiliz, Alman, Hollandalı ve İskoçyalı yabancılar İztuzu’nda buluştular. 21 yıldan beri İztuzu’nda Noel kutlayan bölgedeki yabancılara da yerli halk yalnız bırakmadı.

Hıristiyanların kutsal bayramı Noel tüm dünyada ve Türkiye’nin Trakya Bölgesi ile Doğu Bölgemizde soğuk hava ve kar eşliğinde kutlanırken, Dünyanın pek çok ülkesinden gelip, Muğla'nın Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerine ve Dalyan Beldesi’ne yerleşen yabancılar ise, 21 yıldan bu yana İztuzu Plajı’nda güneşli havada bayramlarını kutlamaya devam ettiler. İztuzu plajındaki buluşmaya bölgedeki yerli vatandaşlarda yabancı dostlarına yanlarında yer aldı.

Uzun yıllardır devam eden bu kutlama; bu yılda yapıldı ve 24 Aralık Günü bölgede yaşayan çok sayıda yabancı ve onları yalnız bırakmayan Türkler İztuzu plajında buluştu. Bölgede yaşayan, Hollanda, İngiliz, Alman, Fransız, İsveç ve İspanyol vatandaşlar kendi hazırladıkları çeşitli yiyecekleri ile birlikte İztuzu Plajı’nda bir araya gelip, sahilde hep bir ağızdan Noel şarkıları söyledi.

İztuzu Sahili’nde kutlamalara katılan Caretta Carettaları Koruma Vakfı Başkanı Kaptan June Celebrates, kutlamalar için yaptığı açıklamada; “ Buradaki Christma kutlamalarını hep beraber kutluyoruz. Türk ve yabancı arkadaşlarımızla Dünyanın en güzel İztuzu Plajında kutluyoruz. Biz burada çok mutluyuz. Dünya’da İztuzu Plajı en güzel plajdır. İztuzu Plajı’nda Caretta Carettaların olması bizleri çok mutlu ediyor.”diye konuştu.

Dalyan’da yaşayan İskoçyalı Fiona MacRae ise; “Burada farklı ülkelerden dostlarımızda bulunan farklı dil farklı dinden insanlar bulunmaktadır. Burada özel günde herkes burada toplanıp, bir şeyler paylaşıyor, bir şeyler yaparak, dünya barışı için hepimiz buradayız. Arkadaşlarımızla konuşup, hediyelerimizi paylaşıyoruz, bu özel günde mutluluğu paylaşıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.