‘’Yaban domuzları artacak’’

Muğla'nın Marmaris ilçesinde son günlerde kalabalıklar halinde şehre inen yaban domuzlarının önümüzdeki yıllarda daha da çoğalacağı açıklandı.Milli Parklar Marmaris Şube Müdürü Fikret Çatalkaya, domuzların, yırtıcı...

‘’Yaban domuzları artacak’’

Muğla'nın Marmaris ilçesinde son günlerde kalabalıklar halinde şehre inen yaban domuzlarının önümüzdeki yıllarda daha da çoğalacağı açıklandı.

Milli Parklar Marmaris Şube Müdürü Fikret Çatalkaya, domuzların, yırtıcı hayvanların azalmasından dolayı çoğaldığını söyledi. Karakulak, tilki ve çakal gibi yırtıcı hayvanların azaldığını belirten Çatalkaya, “Buna ters orantılı olarak domuzlar çoğalıyor. Doğada yiyecek bulamayan domuzlar, karnını doyurmak için şehre iniyor. İnsanlar da kendilerine yiyecek verince bu duruma alışıyorlar” dedi. Çatalkaya, yaban domuzlarının sürekli çoğaldığını, önümüzdeki yıllarda şehir içlerindeki parklarda, bahçelerde daha çok domuz görüleceğini söyledi, “Çünkü yırtıcı hayvanların azalması sonucu 1 kilometrekarede 7 - 10 bireylik popülasyon oluşturmaya başladı. Doğamızın dengesini bozmayalım, merakımızı yırtıcı türleri vurarak gidermeyelim” diye konuştu.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.