Vural’dan Suriye uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümete ve ana muhalefet partisi CHP’ye Suriye konusunda eleştirilerde bulundu.Muğla ziyaretine Yatağan ilçesinden başlayan Vural, burada termik santral ve maden ocaklarına...

Vural’dan Suriye uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümete ve ana muhalefet partisi CHP’ye Suriye konusunda eleştirilerde bulundu.

Muğla ziyaretine Yatağan ilçesinden başlayan Vural, burada termik santral ve maden ocaklarına alınacak işçilerle ilgili sıkıntıları dinledi. Yatağan’dan sonra Muğla İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Vural, yeni atanan İl Teşkilatı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile birlikte yemek yiyen Vural, daha sonra esnafı dolaştı. MHP İl Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, “AK Parti geçmişte kardeşim dediği Beşar Esad’a artık sayın demeyecekmiş. Artık Esad’ı tanımıyormuş. Diğer taraftan da CHP’li bir grup Suriye’de Beşar Esad ile görüşüyor. Buradan şu anlam çıkıyor. AK Parti Özgür Suriye Ordusu’nu destekler ise, biz de Esad’ı destekleriz. Bu ne aymazlıktır böyle. Bu iki partimizi de uyarıyorum buradan. Bu politikalar Türkiye’yi çatışmaya götürür. CHP’de, AK Parti de bir taraf olmuş. Böyle dış politika olmaz. Türkiye’nin Suriye konusunda bir politikası ve tavrı olmalı. CHP ve AK Parti’yi milli bir politika izlemeleri konusunda tavır takınmaya davet ediyorum” dedi.

Bütünşehire tepki

Büyükşehir Yasası’na destek verdiklerini belirten Vural, büyükşehirin bütünşehire dönüştürülmesine tepki gösterdi. Vural, “Büyükşehir Yasası’nın Bütünşehir Yasası haline getirilerek bölgesel özerkliğe doğru götürülmesini kabul etmiyoruz. Bütünşehir ile yeni vergi kalemleri ortaya çıkacak. Kırsal kesimlerde artık hayvancılık sona erecek. Tarım zayıflayacak ve demokrasinin yeşil kökleri ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bütünşehir, turizme, tarıma ve kültüre darbedir. Bütünşehir konusunda yanlışları ortaya koymaya devam edeceğiz. Yerel yönetimlerin en önemli odak noktası olan beldelerin ortadan kaldırılmasına karşıyız. 2B konusunda endişelerimiz var. Rayiç bedeller çok yüksek. Peşinatları kaldırdılar, taksit sayısını arttırdılar. Kara para aklayıcıları gözlerini bu arazilere dikmiş durumda. Köylülerin ellerinden yıllardır ektikleri araziler yüksek rayiç bedeli nedeniyle kara para aklayıcılarının eline geçecek” diye konuştu.

Türkiye’yi bebek katili yönetiyor

Terörün bitmesi için başlatılan çözüm sürecine de değinen Vural, “Daha düne kadar teröre bulaşmış kimseyle müzakere yapmam diyen Başbakan, bugün İmralı’daki bebek katili ile görüşüyor. Türkiye sanki umudunu İmralı’ya bağladı. Türkiye’de sanki hükümet yok, Türkiye’yi İmralı’daki bebek katili yönetiyor. Sanki bu ülkede ‘Türk milleti var’ demek neredeyse bölücülüğe girecek kadar ileri gidildi” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın 22 Şubat Cuma günü yaptığı açıklamaya değinen Vural, “Hükümet Sözcüsü 22 Şubat Cuma günü bir açıklama yaptı. Açıklamasında 4. Yargı Paketi’nin 25 Şubat Pazartesi günü Meclis gündemine geleceğini söylemişti. Ne odu? Nerde bu 4. Yargı Paketi. Ben söyleyeyim. 4. Yargı Paketi İmralı’ya gitti. Şu anda İmralı’daki cani bu paketi inceliyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.