Vicdansızlar….

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, İbrahim Yıldız’a ait Rotvaydır cinsi köpek birkaç gün önce 12 yavru dünyaya getirdi. 12 yavru dünyaya getiren Rotvaydır cinsi köpek kimliği belirsiz kişilerce öldürülmek istendi.Sahipli köpeğin...

Vicdansızlar….

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, İbrahim Yıldız’a ait Rotvaydır cinsi köpek birkaç gün önce 12 yavru dünyaya getirdi. 12 yavru dünyaya getiren Rotvaydır cinsi köpek kimliği belirsiz kişilerce öldürülmek istendi.

Sahipli köpeğin zehirli tavuk kemiklerini yemesi sonrası gece geç saatlerde yüzü şişti. Köpeğinin zehirlendiğini anlayan İbrahim Yıldız da veterinere götürdü. Bu arada yavrulardan 6 tanesi açlık ve soğuktan öldü. Aynı zehirli kemiklerden yiyen sokak kedilerinden de 12’sinin öldüğü belirlendi.

Rotvaydır köpeği zehirlenen İbrahim Yıldız, köpeğinin bir batında 12 yavru doğurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Yavru sayısı fazla olduğu için yalnız bırakmıyordum. Bir akşam köpeğimin yuvasının dışına çıktığını fark ettim. Oturduğum binanın ikinci katından inip köpeğimin yanına yaklaştığımda yüzü şişmiş vaziyetteydi. Zehirlenmiş olabileceği aklıma gelmedi. Ancak, ilerleyen saatlerde köpeğimin durumu ağırlaştı ve yere yığıldı, işte o zaman zehirlenmiş olabileceğini anlayıp en yakın veterinere götürdüm. Uzun süre kendine gelemeyen köpeğim veterinerde kaldığı için yavruları birkaç günlük olduğundan açlık ve soğuktan altısı öldü. Bu arada 12 kedi aynı zehirli tavuk kemiklerinden yiyerek telef oldu."

Yıldız, zehirlenerek öldürülmek istenen köpeğinin eğitimli olduğunu belirterek "Kimseye saldırmaz havlayarak çevreyi rahatsız etmez” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.