Ve ilk zil çaldı

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zili dün çaldı. Muğla il genelinde 145 bin öğrenci ders başı yaptı. 761 okulda 12 bin öğretmen görev yapacak. 2016-2017 İlköğretim Haftası açılışının ardından ilk ders’15 Temmuz...

Ve ilk zil çaldı

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zili dün çaldı. Muğla il genelinde 145 bin öğrenci ders başı yaptı. 761 okulda 12 bin öğretmen görev yapacak. 2016-2017 İlköğretim Haftası açılışının ardından ilk ders’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz’ anısına verildi.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Muğla’da 145 bin öğrenci ders başı yaparken, 12 bin öğretmen 761 okulda yeni öğretim ve öğretim yılının ilk gününde düzenlenen törenlerin ardından ilk derste ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri’ konulu ders verdi.

Menteşe ilçesinde eğitim ve öğretim yılı açılış töreni Emirbeyazıt İlkokulunda düzenlendi. Törene Vali amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin ekinci, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende öğrenciler tarafından günün önemini anlatan şiir ve konuşmalarının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında verilen eğitimin, manevi, milli, insani değerleri aşılama konusunda yaşanan olaylar nedeniyle ne denli etkili olduğunun altını çizdi. Ekinci, “Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadık. 15 Temmuz’da bir kısım vatan hainlerinin milli iradeyi vesayet altına almak amacıyla giriştikleri çaba yüce devletimizin ve milletimizin demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkması ile önlenmiştir. Yaşayarak görüyoruz ki, eğitim camiası bu zorlu sınavı başarıyla vermiş, bu süreçte hızlı ve profesyonel çabalarıyla eğitim öğretim adına hiçbir mağduriyet yaşatmamak adına büyük bir özveri ile çalışmıştır” dedi.

Vali’den FETÖ uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen ‘Öğrenciler AB’yi öğreniyor’ projesi kapsamında Muğla’da gerçekleştirilen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin okulların ve müdürlerin ödül töreni öncesi konuşan Vali Amir Çiçek, 12 bin öğretmene seslendi. Vali çiçek, “15 Temmuz darbe girişiminde bulunan o kişilerin iş alanında ve kurumlarda tekrar bu okullardan çıkıp aramızda olmaması için özellikle Muğla’da görev yapan 12 bin öğretmen arkadaşlardan ısrarla eğitim verirken vatanına, milletine, bayrağına ve ülkesine sevgiyle, aşkla görev yapmaları konusunda eğitim vermelerini istiyorum. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kolay kazanılmadı. Bu okullarımızdan yetişen öğrencilerimizin devrimleri ile inkılâpları ile bize ışık tutan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmak bizlerin ve bizlerden sonra gelecek sizlerin en büyük görevidir. 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkan demokrasiye bağlılığını gösteren bu milletin evlatları olarak sizler de bayrak aşkıyla, vatan aşkıyla, demokrasi aşkıyla yetişerek 15 Temmuz gecesi nasıl büyükleriniz canını ortaya koyarak şehit düşerek, gazi olarak bu hainlere karşı koyduysa sizler de gelecekte bu demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından 81 ilde yürütülen ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesi kapsamında Muğla’da gerçekleştirilen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenci, okul, Okul Müdürleri ve danışman öğretmenlerin ödülleri protokol tarafından verildi. Törende ayrıca 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek verirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere Topaç Çocuk Dergisi, yeşil kalem ve ajandadan oluşan çanta hediye etti.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dersine katılan protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte sınıf öğretmeni tarafından “15 ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz’ anısına ders verildi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.