“Vatanını en iyi seven görevini en iyi yapandır”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Tamer Kıraç, “Vatanını en iyi seven görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek görev yapacaklarını söyledi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünü geçtiğimiz günlerde...

“Vatanını en iyi seven görevini en iyi yapandır”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Tamer Kıraç, “Vatanını en iyi seven görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek görev yapacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünü geçtiğimiz günlerde Zekariya Çınar’dan devralan Tamer Kırbaç görevine resmen başladı. Göreve başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kırbaç, “Mensubu olmakla gurur duyduğum Milli Eğitim Bakanlığımızın taşra teşkilatındaki en onurlu ve sorumluluğu en ağır görevi Muğla ilimizde icra etmek üzere şahsımı uygun gören Sayın Bakanımıza ve güven duyarak vesile olanlara şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

Görev süresince Muğla eğitimi için belirlenen hedefler doğrultusunda yeni ve daha büyük başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade eden Kırbaç; “Çalışmalarımızı sürdürürken başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve velilerimizden her zaman güç ve destek talebimiz olacaktır. Bu doğrultuda özellikle eğitim kurumlarının lideri kabul ettiğimiz okul müdürü arkadaşlarımız ile birlikte okulun tüm paydaşlarını kapsayan kapasite geliştirme çalışmalarımız temel uğraş alanımızı oluşturacaktır. Amacımız, bireysel ve kurumsal gelişimi gerçekleştirerek öğretmenlerimizde meslek heyecanı, öğrencilerimizde öğrenme heyecanını canlı tutmak ve bunun sonucunda çocuklarımızı ve gençlerimizi diğer ülkelerdeki akranları ile rekabet edebilecek bilgi düzeyine sahip, tüm iş alanlarının beklentisine uygun becerileri kazanmış ve bu toplumun vazgeçilmez değerlerini benimseyen bireyler olarak yetiştirmektir.”diye konuştu.

Eğitimin teknolojik gelişmelerden de etkilenen dinamik bir yapı olduğuna dikkat çeken Kırbaç; “Eğitim-öğretim, bütün bilim alanlarındaki gelişmeler ile birlikte teknolojik gelişmelerden de etkilenen bir alan, dinamik bir yapı. İlimizde eğitim kurumlarımızda verdiğimiz tüm hizmetleri geliştirmek istiyorsak yöneticisiyle, öğretmeniyle ve tüm paydaşlarıyla kendimizi savunduğumuz kadar sorgulamaya da zaman ayırmalıyız. Önce insan sonra bir meslektaş olma onurunu önde tutup bunun dışında bizi ayrıştıracak tüm farklılıklarımızı okulumuzun dışında bırakarak, başöğretmen Atatürk´ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." sözünü rehber edinerek, eğitim-öğretim ve yönetimde model il Muğla´yı hep birlikte oluşturabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde görev yapan tüm meslektaşlarıma, mesai arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve değerli Muğla halkına sağlık dileklerimle kalbi muhabbetlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.