Vatandaştan Baz İstasyonu tepkisi

Ortaca ilçesinde Karaburun Mahallesi'ndeki bir binanın üzerine kurulan ikinci baz istasyonunun sökülmesi için söz verilmesine rağmen sökülmeyince mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.Baz İstasyonu bulunan binanın önünde...

Vatandaştan Baz İstasyonu tepkisi

Ortaca ilçesinde Karaburun Mahallesi'ndeki bir binanın üzerine kurulan ikinci baz istasyonunun sökülmesi için söz verilmesine rağmen sökülmeyince mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.

Baz İstasyonu bulunan binanın önünde toplanan mahalle sakinleri, iki ay önce yapılan tepkide baz istasyonunun bulunduğu ev sahibi Zeki Seyret tarafından söküleceğini bildirmesine rağmen söktürmeyince mahalleliler tekrar toplanıp, verilen sözün yerine getirilmesini ve baz istasyonunun sökülmesini istediler. İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı olay yerine gelerek mahalleliyi ikna edip, dağılmalarını sağladı.

Olay, Ortaca'nın Karaburun Mahallesi Neyzen Teyfik Caddesi 511. Sokakta meydana geldi. Kurulan baz istasyonun sağlıklarını tehdit ettiğini ileri süren mahalle sakinleri istasyonun kaldırılmasını istedi. Seslerini duyurmak için eylem yapan mahalleliler, yerleşim yerlerinin ortasına kurulan baz istasyonlarının ne sonuçlar doğurduğunun dünyaca bilindiğini söyleyerek, baz istasyonunun sökülmesini istedi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Turgay Atalay; Mahalle ortasına ve 600 öğrencinin eğitim aldığı okula 200 metre mesafede kurulan baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptıklarını ifade etti. Mahalle ortasında baz istasyonu istemediklerini belirten Turgay Atalay, “Baz istasyonlarının bugün bütün dünyada yerleşim yerlerinin ortasında veya yakınlarında kurulmadığını orada yaşayan insan, hayvan ve bitki sağlığına ne kadar ölümcül zararlar verdiği artık herkesçe bilinmektedir. İstasyonların yaydığı elektromanyetik dalgalar en çok çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde etkisini göstermektedir" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Oran ise; “Zeki bey geçmiş olduğumuz günlerde ikinci baz istasyonu için bir çalışmalar yapmıştı. Mahalleli tepki gösterince benim huzurumda söz verdi. Tamam kesinlikle baz istasyonu kurdurmayacağını olanları da söktüreceğine dair söz vermişti. Sonradan ben baz istasyonu için firma ile sözleşme imzaladım. Vaz geçmem söz konusu değil eğer vazgeçersem tazminat ödeyeceğim. Buna imkanım yok mahalleli bu tazminatı öderse vaz geçerim deyince ben mahalleliyi zaptedemez oldum.Eğer buna bir çözüm bulunmaz ise mahallede kargaşa yaşanacak. Ben ve mahalle sakinleri bu işin bir an evvel çözümlenmesini istiyorum”dedi.

Mahalle sakinleri ise yerel idareden ve yöneticilerden seslerine kulak vermelerini isteyerek, destek beklediklerini belirtti. Baz istasyonunun sağlığa zararlı olduğunu belirten diğer mahalle sakinleri ise, baz istasyonunun kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.