Vali’den başkana, eleştiri tepkisi

14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinliğine Muğla Valisi Amir Çiçek’in, Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar’ın konuşmasına verdiği tepki damgasını vurdu. Üçpınar’ın, tıp fakülteleri  ve sağlık sistemindeki...

Vali’den başkana, eleştiri tepkisi

14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinliğine Muğla Valisi Amir Çiçek’in, Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar’ın konuşmasına verdiği tepki damgasını vurdu. Üçpınar’ın, tıp fakülteleri  ve sağlık sistemindeki bazı uygulamaları eleştiren konuşmasına Vali Çiçek, “ Burası ideolojik tartışma yeri değil” diyerek tepki gösterdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar'ın 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmaya tepki göstererek, "Burası ideolojik tartışma yeri değil" dedi.

Etkinliğe, Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, kamu kurum müdürleri ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Üniversite AKM salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Muğla Tabip Odası Başkanı Çağlayan Üçpınar, tıp fakültelerinin her ilde açılarak niteliği tartışılan, yılda 12 bin 500 yeni mezun verilmesinin başarı gibi görüldüğünü belirterek, “Geleneksel tıp adı altında psikolog ve sosyal hizmet uzmanları gibi eğitimli uzman personel ile hizmet vermeyi planlamak yerine manevi destek birimi adı altında imamları hastanelerde görevlendirmek kurnazlık sayılıyor” dedi.

Üçpınar konuşmasında, “Ülkenin her yeri patlıyor, onlarca insan ölüyor. Sağlık tesisleri karakol haline getirilip, çatışmanın odağına çekiliyor, çözüm olarak zırhlı ambulans gönderiyor. Başkentte hilafet konferansı düzenleyenlerin projesine kimse müdahale etmezken, demokratik hakkını kullanan insanları gaz fişekleri, TOMA’lar ve coplarla darp ediyor” deyince, Vali Çiçek, bu duruma tepki göstererek, "Burasi ideolojik tartışma yeri değil, basın açıklaması yapılacak yer değil" dedi.

Vali Çiçek, “Doktor doktorluğunu yapacak, yönetici yöneticiliğini, güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak, STK temsilcisi Tabipler Odası Başkanı ise o da görevini yapacak, Vali de kendi görevini yapacak" diye konuştu.

40 yıldır bürokrat olarak görev yaptığını belirten Çiçek, "Kaymakam iken, vali iken her görev yaptığım yerde doktor olsun, sağlık personeli olsun herkesime yardımcı olmaya çalıştım. Bu benim görevim. Hipokrat yemini yapan ve o yemine sadık kalan doktorlar görevini iyi yapan doktorlardır. Öyle, ‘şudur, budur, bana şu imkan verildi, şu imkan verilmedi’ mazeretlerine sığınarak görevlerini yapmamazlık yapmıyorlardı. Elbette ki sıkıntılar var. Bu sıkıntıları ancak görevimizi en iyi şekilde yaparak aşacağız. Burası ideolojik tartışma yeri, basın açıklaması yapılacak yer değil. Eğer böyle bir açıklama yapacak iseniz, çağırırsınız basını yaparsınız. Ama bu kadar insan Tıp Bayramı nedeniyle toplanmışken, saatlerce sıkıntılarını anlatıyor. Konu başka yerlere gidince dinleyiciler salonu boşaltıyor ve tepki veriyor. Muğla’da gayretli hizmet vermek için çaba sarf eden doktor arkadaşlarımı, hemşirelerimizi, sağlık memurlarını ve tüm sağlık personelimizi insan sevgisi ile hizmet yapan ve ideolojik saplantılardan sıyrılmış olarak görev yapanları kutluyorum. Sağlık alanındaki sıkıntılar ile ilgili Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız gerekli açıklamayı geçtiğimiz günlerde yaptı. Sadece doktorlarımız değil, sağlık personeli ile ilgili gerekli iyileştirmeler yapılıyor. Bugüne kadar görevini iyi yapan, özveri ile çalışan ve Hipokrat yeminine sadık kalan arkadaşlarımız hiçbir zaman ‘vermediler, yapmadılar” mazeretine sığınarak görevlerini yapmamazlık yapmadı” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.