Vali Tavlı Azmak Nehrinde İnceleme yaptı

Sinem KarakayaMuğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde bulunan Azmak Nehrinde incelemelerde bulundu ve nehirde yaşayan ördekleri besledi.Sakin şehir Akyaka’da bulunan, Özel Çevre Koruma alanında...

Vali Tavlı Azmak Nehrinde İnceleme yaptı

Sinem Karakaya

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Ula ilçesi Akyaka Mahallesinde bulunan Azmak Nehrinde incelemelerde bulundu ve nehirde yaşayan ördekleri besledi.

Sakin şehir Akyaka’da bulunan, Özel Çevre Koruma alanında yer alan ve yüzlerce kuş türü, çok sayıda balık ve bitki türüne ev sahipliği yapan doğal akvaryum görünümündeki Azmak Nehrinde incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Azmak Nehri’nin doğanın mucizesi olduğunu ve burada var olan ekosistemin korunması konusunda gerekli gayret ve çabayı gösterdikleri ifade etti.

İncelemeleri sırasında Akyaka’nın simgelerinden olan ördekleri de besleyen Vali Orhan Tavlı, pandemi sürecinde Akyaka’da yaşayan ördeklerin ve diğer sokak hayvanlarının unutulmadığını ifade ederek, “Yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için yaşam alanlarında belirlenen noktalara jandarma, emniyet ve belediye ekipleri tarafından düzenli olarak mama, yem ve su bırakılıyor” dedi.

Ayrıca kısıtlamanın olduğu günlerde İlçe Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Haydi ekiplerince sokak hayvanlarına mama ve su ulaştırılıyor.

İncelemeleri sırasında Vali Orhan Tavlı’ya eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi, Ula Kaymakamı Baha Başçelik ve Ula Belediye Başkanı Özay Türkler eşlik etti.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.