Vali Çiçek, İzmir’de Muğla’yı anlattı

Muğla Valisi Amir Çiçek İzmir’de Ege TV’de Güne Bakış programının konuğu oldu.  Canlı olarak yayınlanan programda Muğla’nın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerine vurgu yapan Vali Çiçek; “Muğlamızı...

Vali Çiçek, İzmir’de Muğla’yı anlattı

Muğla Valisi Amir Çiçek İzmir’de Ege TV’de Güne Bakış programının konuğu oldu.  Canlı olarak yayınlanan programda Muğla’nın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerine vurgu yapan Vali Çiçek; “Muğlamızı hem turizmde hak ettiği yere getirebilmek hem de  turizmi 12 aya yayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alternatif turizm çeşitliliğini arttırıyoruz. Alternatif turizm altyapılarını hazırlıyoruz.”dedi.

Turizmde kalitenin önemini vurgulayan Vali Çiçek; “Hangi çalışmaları yaparsanız yapın, eğer hizmet kalitesini arttıramıyorsanız yaptığınız tüm yatırımlar amacına ulaşmamış olur. Onun için turizmde kaliteyi ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapıyoruz. Turizm Sektörünün profesyonelleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversitemiz ve Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte ortak akıl, kolektif hareket ile başaracağımıza inanıyorum”dedi.

2016 yılı hedefleri içerisinde tarımın önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Çiçek; “Tarım ürünlerindeki rekolteyi arttırırken bir yandan ihracatımızı arttırmalı, diğer yandan tarımsal ürünlerimizi sanayiye aktarma çalışmalarını da yapacağız Tarım ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulması konusunda çalışacağız. Turizmde de alternatif turizm çalışmalarında araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile 12 ayın her günü sürdürülebilir turizm yapmayı hedefliyoruz.  “diye konuştu.

Ayrıca Muğla’nın enerji üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek doğa ve çevre üzerinde olumsuz etkileri bulunmayan güneş, rüzgâr ve yenilenebilir enerji kaynaklarına enerji üretmenin planlandığını belirten Vali Çiçek; “Ancak altını çizerek söylemek istiyorum çevreye zarar vermeyecek şekilde üreteceksek enerji üretmeliyiz. Mevcut potansiyelimizi en iyi haliyle harekete geçirmeliyiz. “dedi.

Sonrasında İzmir Valisi Mustafa Toprak’a makamında nezaket ziyaretinde bulunan Vali Çiçek; “Güzel şehir İzmir’de olmaktan, sizleri ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek isterim”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak “sizi aramızda görmekten ve Valilik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Muğla, tüm değer ve imkanları ile özellikle de kültür ve turizm ile kadim değerleri ile önemli yere sahip ve hakikaten herkesin gezip görmesi ve yaşaması gereken bir ilimiz. Kültür, turizm ve medeniyet ve insani değerler bakımından İzmir ve Muğla birbirlerinde oldukça benzer iller ve coğrafyalar. Sizle bir arada bulunmak, illerimiz için güç  birliği, beraberliği yakalayabilmek, güzellikleri yaşatabilmek ve ileriye götürebilmek görevimizdir. Bu anlamda sizin ziyaretiniz de çok anlamlı olmuştur." diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’i makamında ziyaret eden Vali Çiçek sonrasında Yeni Asır Gazetesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.