Vali Çiçek, Fethiye muhtarları ile buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye’nin 44 mahalle muhtarı ve ilçe yöneticileriyle toplantı yaptı.Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’nde muhtarlar ve ilçe yöneticileri ile yapılan toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla...

Vali Çiçek, Fethiye muhtarları ile buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye’nin 44 mahalle muhtarı ve ilçe yöneticileriyle toplantı yaptı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’nde muhtarlar ve ilçe yöneticileri ile yapılan toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci’nin yanı sıra il ve ilçe amirleri katıldı.

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü Fethiye Belediye Başkanı, Fethiye Kaymakamına Muğla Valisine ve Milletvekili Hasan Özyer’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Muhtar buluşmaları ile devletimizin yanımızda olduğunu açıkça görüyoruz”dedi.

 “Hepimiz vatandaşın hizmetkarıyız”

Toplantıda yaptığı konuşmasında vatandaşa hizmet yapılırken vatandaş sevgisiyle vatandaş odaklı yapıldığını vurgulayan Vali Çiçek “Hepimiz Vatandaşımızın hizmetkarıyız. Tüm kamu görevlisi arkadaşlarıma Vatandaşa hizmet ederken zihniyet ve hizmet anlayışının kendilerinin de bir vatandaş olduğu düşüncesi ile yapmalarını istiyorum.

Biz vatandaşları seven insanlarız. Vatandaşın düşüncesi, görüşü, nerde oturduğu, zengin yada fakir olmasına bakmayız. Biz o vatandaşımızı severek ona hizmet ederiz. İçimizdeki hizmet aşkının temeli işte bu sevgidir. İşte o hizmet aşkıyla tüm engelleri çözüyoruz.

Muğla’da yıllardan beri süre gelen sorunları Milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar, Sivil Toplum Örgütleri ve Odalarla iş birliği içinde çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Vali Çiçek Muğla’da özellikle bazı kesimler nedense kanunların nerede engelleri varsa, nerede toplumun tepkisini getirecekse onları önümüze getirmeye çalışsalar da biz yine onları aşıyoruz. İlgisiz ve yöreyle bağlantısı olmayan özellikle vatandaşa faydalı bir yatırıma engel olmak isteyenlere de gel otur masamıza size izah edelim. Bizim vatandaşımız beklemek istemiyor, kazanmak istiyor, durmak istemiyor. Muğla’nın da Türkiye’nin de ekonomisi güçlenmek istiyor diyoruz. Biz Kamu olarak, Muhtarlar olarak Kaymakamlar olarak, Milletvekilleri olarak buna inanmış insanlarız” dedi.

Vali Çiçek “Fethiye’nin hangi mahallesi varsa, orda ne yapılması gerekiyor, nasıl yapılması gerekiyorsa hep beraber yapacağız. Mühendislerimizden, Ekonomistlerimize, girişimcilerimize her şeyimiz var. İş yapacak, üretecek potansiyelimiz var. Bizde o potansiyelimizi değerlendireceğiz. Ama tek başımıza değil, ben yaptım şeklinde değil. Birlikte, ortak akılla akılcı ve vizyoner bir şekilde hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Muhtarlara karşılaştıkları problemlerin çözümünde izleyecekleri yol haritasını anlatan Vali Çiçek; “Karşılaştığınız problemi ilk olarak ilçede çözmeliyiz. Kaymakam, Belediye Başkanı, Sivil Toplum ve muhtarlar bir araya gelir ilgili daire müdürüyle çözebilirler. Eğer çözemezlerse bu çözümsüzdür ne yapalım denmemelidir. Konu İl müdürüne, İl Müdürüyle birlikte Vali’ye iletilmelidir. Vali de ilde bunu koordine eder şayet çözemez ise yada çözüm için bakanlık gerekiyorsa ilin Milletvekilleriyle birlikte bizimle birlikte merkezde bakanlıkta çözüm bulunacak. İşte bunu sağladığımız takdirde Dinamik, üretken güçlü, bir Muğla oluşur” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.