Vali Çiçek, Datçalı muhtarlarla bir araya geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek,  Datça’nın sorunları ve çözüm önerilerini yerinde görüşmek üzere Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yerel yönetim ve ilçe müdürleri...

Vali Çiçek, Datçalı muhtarlarla bir araya geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek,  Datça’nın sorunları ve çözüm önerilerini yerinde görüşmek üzere Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, yerel yönetim ve ilçe müdürleri ile bir araya geldi.

Vali Amir Çiçek’e İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan eşlik etti.

Yaptığı konuşmada mesai mefhumu gözetmeden bütün ilçelerde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Vali Çiçek, “Cumartesi, pazar demeden hep birlikte çalışacağız. Benim bir ay içerisinde sorunları yerinde tespit etmem için Muğla’yı, ilçeleri ile birlikte iki tur gezmem gerekiyor. 13 ilçeyi sadece hafta içi ziyaret edersem bütün ilçeleri 2-5, 3 ayda bitirebilirim. 3 ay büyük zaman kaybı. Makam bizim için sadece evrak imzalama yeridir. Bizim yönetim anlayışımızda vatandaşın yanında olmak var. Her şey para değil. Amacımız; kaynaşmak, bir araya gelmek, birbirimizle konuşmak, birbirimizi anlamak, değişik düşüncüler ve farklı gruplarla bir araya gelerek ortak akıl yürütmektir” diye konuştu.

Dinamik bir çalışma yöntemini benimsediğini vurgulayan Vali Çiçek,  Datça’nın sorunlarının her zaman masaya yatırılmasına gerek olmadığını, ana problemlerinin iyi tanımlanarak çözüm yollarının bulunacağını söyledi.

Sosyal, ekonomik, toplumsal problem varsa bunların iyi bilinmesinin gerekliliğine dikkat çeken Vali Çiçek, “Sizlerle, sizin düşüncelerinizle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bir önceki ziyaretimde konuşulan konuların takipçisiyim. Hizmet yapılırken önemli olan aktörlerin çok olmasıdır. Ortak akıl olursa güç birliği doğar” dedi.

Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Datça’da bütünleşik kıyı planının yapılacağını söyleyen Vali Çiçek, vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini belirtti.

Datça’nın en önemli sorununun sağlıkla ilgili olduğunu aktaran Datça Kaymakamı Hamdi Üncü,  “Datça Devlet Hastanesi fiziki olarak tamamlandı. Geçici kabulu için TOKi’ye başvuruldu. TOKİ’den yetkililer geldi. Kanalizasyon sisteminin şehir şebekesine bağlanması ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerekli cihazların alınması ile birlikte hastane hizmete girecek. Datça için önemli bir konu olan Hükümet Konağı Projesi’nin ise Avam projesi hazır, uygulanma projeleri hazırlanmak üzere” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Çiçek, ilgili kurumlarla görüşerek sorunların çözümü konusunda takipçi olacağını belirtti.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.