Vali Çiçek: Çiftçinin alın teri değerlidir

Muğla Valisi Amir Çiçek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2006-2016 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Ortaca İlçesinde hibe desteği ile yapılan tesislerin toplu açılış...

Vali Çiçek: Çiftçinin alın teri değerlidir

Muğla Valisi Amir Çiçek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2006-2016 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Ortaca İlçesinde hibe desteği ile yapılan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan,Vali Yardımcısı Kamil Köten Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde, bu gibi projelerin sadece Ortaca’ ya değil Muğla’mız için çok hayırlı yatırımlar olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Çiçek” Muğla’mız sadece turizmiyle değil tarımıyla da ön planda olacak. Tarım olmazsa turizm olmaz, turizm olmazsa tarım olmaz. İkisi birbirini tetikleyen sektörlerdir. Dolayısıyla bu iki sektörün en iyi durumda, üst düzeyde olması için gereken ne ise vatandaşlarımızla, kurumlarla ve en önemlisi kooperatiflerimizle bu işe, akılcı, modern ve vizyoner bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Vali Çiçek Muğla’mızın her yerinde tarlada üretilen ürünleri yerinde satarak pazar alanını en iyi hale getirmeliyiz. Üretim yapmanın yanında ürünlerin kaliteli olması gerektiğini, malları saklamanın ve zamanında satmanın da çok önemli olduğunu ifade etti.

Çiftçilerin dayanışmaya içerisinde bu gibi tesisleri artırarak, pazarlarını daha iyi hale getirmesi gerektiğini belirten Vali Çiçek “ihracat yaparken, ithal eden ülkeler, ürünün standartlara uygun şekilde paketlenerek muhafaza edilmesini dikkate alırlar. Çiftçimin alın terinin değeri aracı firmalarda değer bulmasın. Üretici olarak malımızı kendimiz ihraç edelim. Ve Kooperatiflere destek olalım dedi.

“Devletimiz çiftçisinin yanında”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Sadece  Muğla ya 33 Milyon TL'nin üzerinde hibe desteğini sağladığını vurgulayan Vali Çiçek “Çiftçinin her zaman yanında olan devletimiz ve teknik destek veren kuruluşlarımız var. Akılcı hareket ederek modern tarım yapmamız ve yapacağımız ihracata uygun ürün ederek Pazar alanını çoğaltmalıyız" diye konuştu.

“Biz güçlü Türkiye'yiz”

İhracatta tek bir ülke ile bağlantı kurmamalıyız. 'Aman Rusya bizden ürün almıyor, Ne yapacağız?' diye telaş etmeyeceğiz. Bu dünyada sadece Rusya yok. Başka ülkelerde de pazar alanı oluşturacağız. Onların bize ihtiyacı var. Biz güçlü Türkiye’yiz. bu ülkede Vatanını milletini seven ve ben bu toprağı en iyi şekilde işleyeceğim diyen vatan evlatlarıyla hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Şeklinde konuşmasına devam etti.

Çalışanın ve üretenin yanında olduklarının altını çizen Vali çiçek geleceğin güçlü Türkiye’si için güçlü adımlar atarak durmadan çalışmalıyız. Diyerek sözlerini tamamladı.

Vali  Çiçek toplu açılış töreninin ardından protokol üyeleri ile diğer tesisleri gezerek bilgi aldı.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.