Üzücü Olayın Tedbiri

Muğla’nın İkizce Mahallesi’nde, beton çırpıcı kamyonlarının, köylerinin içinden hızlı geçmesinden rahatsız olan mahalleliler, bir can kaybı yaşanmasından korktuklarını söyledi.Hız kurallarına uymayan bu kamyonların,...

Üzücü Olayın Tedbiri

Muğla’nın İkizce Mahallesi’nde, beton çırpıcı kamyonlarının, köylerinin içinden hızlı geçmesinden rahatsız olan mahalleliler, bir can kaybı yaşanmasından korktuklarını söyledi.

Hız kurallarına uymayan bu kamyonların, hayvanlarına çarpıp, yaralanma ya da ölümüne yol açtığını belirten İkizce yaşayanları, köylerine çevre yolu yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Mustafa Yıldırım

Köy çevresinde bulunan yoğun inşaat alanları nedeniyle beton kamyonlarının çok sık ve çok hızlı olarak köy içi yolunu kullanmalarının, çocukları için de ayrı bir tehlike oluşturduğunu söyleyen Mahalleliler, çarpıldığı için sakat kalan inekleri olduğunu anlattı.

Köy içinden geçen bir beton kamyonunun, hızını alamadığı için köy kahvesine girmesine ramak kaldığı belirtilirken, köylüler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ nden yardım istedi.

ÇEVRE YOLU PROJESİ

Kamyonların, İkizce dışına yapılacak bir çevre yolunu kullanmasının gerekli olduğunu düşünen İkizceliler, Mahalle Muhtarı Fatih Çakı’ nın çevre yolu için gereken başvuruyu yapmasının da yerinde olacağını vurguladı.

İkizce Mahalle Muhtarı Fatih Çakı ise “Beton kamyonları, köyümüz için tehlike yaratıyor. Kural tanımadan hızla geçen kamyonlar yüzünden, sakat kalan hayvanlarımız oldu. Bu durumun bir an önce çözülmesi lazım! Bir çevre yolu projesinin hemen gerçekleşemeyeceğinin de farkındayız ama o güne kadar trafik anlamında, bir yaptırım uygulanıp, şoförlerin kurallara ve levhalara uymasının sağlanması gerekiyor.” dedi.

ÜZÜCÜ OLAY TEDBİRİ

Köy içinden geçen bir beton kamyonunun çarpmasından dolayı ineği sakat kalan İkizceli Ali Beşok, “Hızlı geçtiği için hayvanlarıma çarpan bir kamyon nedeniyle bir ineğimin sakatlanmasına yol açtı. Bir başka seferde de hızını alamayan kamyonlardan biri neredeyse kahvehanenin içine giriyordu. Tedbir alınması için burada ille bir üzücü olayın yaşanması mı gerekiyor? Özellikle büyük araçların, mahallemizin dışından geçeceği ayrı bir yol istiyoruz!” diye şikâyet ve isteğini dile getirdi. Mustafa YILDIRIM

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.