Uzman diyetisyenden beslenme önerisi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Uzman Diyetisyen Merve Nur Süner, sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda tavsiyelerde bulundu.Mustafa YıldırımMuğla Menteşe İlçesi’nin en sevilen uzman diyetisyeni Merve Nur...

Uzman diyetisyenden beslenme önerisi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Uzman Diyetisyen Merve Nur Süner, sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mustafa Yıldırım

Muğla Menteşe İlçesi’nin en sevilen uzman diyetisyeni Merve Nur Süner sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda tavsiyelerde bulundu. Uzman Diyetisyen Merve Nur Süner,  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“İŞTE SICAK HAVALARLA YAPILMASI GEREKENLER”

Aşırı yağlı ve şekerli besinlerden uzak durulması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Merve Nur Süner,“Su tüketiminin bu dönemde çok önemli. her 33 kilogram için 1litre su tüketilmelidir. Aynı zamanda çay ve kahve tüketimi olduğundasu ihtiyacını artar. Genel anlamda yaz meyveleri ve sebzeleri tüketilmesi gerekir. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisine göre günde 5 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimi yapmamız gerekli. Her öğünde salata, söğüş, domates, salatalık, meyve olmasına dikkat edilmeli ve içecek olarak doğal maden suyu, tansiyon hastaları ise düşük sodyumlu maden suyu tüketilmelidir. Ayrıcı, kabuklu meyvelerin kabukları ile tüketilmesi gerekli” dedi.

YAZ SICAKLARINDA KALP DAMAR RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT

Su tüketiminin önemine dikkat çeken Süner, “Genel anlamda yeterli su tüketimi olup olmadığını anlamak için idrar rengi açık renk ise yeterli su tüketimimizin iyi durumda olduğu, eğer idrar rengi koyu ise su tüketimimizin eksik olduğunu gösterir. Yaz aylarında sıcakların yoğun yaşandığı günlerde özellikle kalp damar rahatsızlığı olanlar, kırmızı et tüketimini azaltılması gerekir. Kırmızı et yerine balık, tavuk, baklagiller ile protein ihtiyacını karşılayabilir” dedi.

SICAK HAVALAR’DA GIDA ZEHİRLENMESİNE DİKKAT!

Sıcak havaların yoğunlaşmasıyla beraber gıda zehirlenmeleri sık karşılaşılan bir durum olduğunu belirten Süner, açıklamasına şöyle devam etti, “Sebze ve meyvelerin iyi yıkanmasına dikkat edilmeli, açıkta satılan bozulma potansiyeli olan et, balık, tavuk, yumurta gibi besinlerin buz dolabında muhafazasın da dikkat edilmesi gerekli. Aynı zamandan geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ile birlikte evde kalma süresinin arttı. Dolayısıyla kişilerde hareketsizlik ve dengesiz beslenme durumu oldu. Normalleşmeye başladığımız bu günlerde açık hava yürüyüşleri evde egzersiz yapmanızı tavsiye ediyorum. Önümüzdeki kurban bayramı sebebi ile bazı dikkat etmemiz gerekenler unsurlar da var. Bir öğün et tüketmiş isek yanında mutlaka salata tüketimini unutmayın şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları tercih edin mide rahatsızlığı olanlar için kurban eti kesildikten 1 gün sonra tüketilmelidir.” dedi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.