Üreticilere Entegre Mücadele sertifikası

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında örtü altı üretim yapan çiftçilere sertifikaları verildi.Verilen sertifikalar hakkında bilgi veren Dalaman...

Üreticilere Entegre Mücadele sertifikası

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında örtü altı üretim yapan çiftçilere sertifikaları verildi.

Verilen sertifikalar hakkında bilgi veren Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “Ülkemizde üretim alanlarından sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması, taze sebze ve meyvede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, çevre ve insan sağlığı ile fauna ve floranın korunması açısından bitki insan ve çevre sağlığı hedefi doğrultusunda yapılan yasal düzenlemelerin sistemli bir şekilde ve paket program halinde uygulamaya aktarılması için 2010 yılında Bakanlığımızın, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi proje çalışmaları başlatılmıştı.

EKÜY’ün agro- ekosistem içerisinde uygun ürün seçimi ve çeşitliliği, toprak işleme, bitki sağlığı, sulama, gübreleme, budama, münavebe gibi sistemlerin ve kombinasyonlarının uyumlu bir şekilde kullanıldığı; girdilerin dikkatli bir şekilde yönetildiği, çevre ve ekonomik üretim dengelerinin göz önünde bulundurulduğu, analiz, izleme ve denetim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve sürdürülebilir tarım ilkeleri çerçevesinde bir yandan yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken, öte yandan doğal yaşam ve insan için, çevreyi koruyacak iyileştirecek biçimde yapılan üretim sistemidir.”dedi.

Üretim sezonu başlamadan önce ilgili proje sorumlusu teknik personel tarafından köylerde proje tanıtım toplantıları ve eğitimleri yapıldığını belirten Akdeniz; “ Bu toplantılara katılan veya proje hakkında bilgi sahibi olan ve projede yer alıp, teknik elemanların tavsiyeleri doğrultusunda üretim yapmak isteyen gönüllü çiftçilerimizle sözleşme yapılmaktadır. Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi çalışması yapılan alanlarda ürünler hasat’a geldiğinde kalıntı analizlerine gönderilmekte, analiz sonucu temiz çıkan ürüne ‘Entegre ve Kontrollü Ürün sertifikası ‘ verilerek ürünlere de EKÜY logosu yapıştırılmaktadır. Üreticiye ise ‘Entegre Mücadele Üretici Sertifikası’ verilmektedir.

İlçemizde 16 serada toplam 25.5 dekar alanda yürütülmüştür. Tüm, üreticilerimize ‘Entegre Mücadele Üretici sertifikaları verilmiştir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.