“Üniversitelerde karakol istemiyoruz”

CHP Muğla İl Gençlik Kolları yönetimi ve üyeleri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek üniversitelerde güvenlik birimleri oluşturulmasına yönelik yasa tasarısını protesto ettiler.Burada CHP’li gençler adına bir basın...

“Üniversitelerde karakol istemiyoruz”

CHP Muğla İl Gençlik Kolları yönetimi ve üyeleri Sınırsızlık Meydanında bir araya gelerek üniversitelerde güvenlik birimleri oluşturulmasına yönelik yasa tasarısını protesto ettiler.

Burada CHP’li gençler adına bir basın açıklaması yapan CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akbulut, üniversitelerin ülkelerin özgürlük alanları olduğunu ve her türlü düşüncenin serbestçe konuşulup tartışıldığı noktalar olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının bu tasarı  ile 10 bin kişiden oluşan polis kuvvetlerini üniversitelere sokarak üniversitelerden yükselen toplumsal muhalefeti susturmak amacında olduğunu öne sürerek, “ Bugün giderek güçlenen öğrenci hareketleri bununla beraber neo-liberalizme karşı yaratılan ortak cephe, iktidarı korkutmuş ve güçlenen üniversite hareketinin karşısına iktidar partisi, savunma mekanizmasını çalıştırma yoluna gitmenin peşine düşmüştür. Bu noktada hükümetin ve polisin bu tasarı ile saldırgan bir tavır sergileyeceği açıktır.

Muhalefetin odak noktası haline gelmiş olan üniversitelere saldırmak isteyen hükümet, üniversitelerde büyüyecek bir toplumsal direnişe karşı kendince bir önlem alma yoluna gitmektedir. Polis devletine karşı mücadelede öğrenci arkadaşlarımıza omuz vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Daha dün Reyhanlı’ya giderken kefenimizle yola çıktık diyerek yanına 500 polis alan başbakanın bu korkusu nedendir ki kendine bir polis ordusu kurmak çabası içindedir. Polis değil koruma memurları diyen hükümet büyük bir yalan içindedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütleri olarak da üniversitelerde baskı ve fişleme uygulamalarını sistematik hale getirecek, korku iklimini genelleştirerek ve yaygınlaştırarak bu antidemokratik düzenlemeyi kabul etmiyor, özgür düşünce ve demokratik üniversite adına üniversitelerde polisi sokma girişimlerine karşı mücadele edeceğmizi ilan ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.