Üniversitede Teknopark Projesi hayata geçiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 2013-2014 Akademik açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşirken, törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Teknopark Projesi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan...

Üniversitede Teknopark Projesi hayata geçiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 2013-2014 Akademik açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşirken, törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Teknopark Projesi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvurusunun Teknopark Genel Kurulu’nda görüşmeye başlandığını açıkladı.

1992 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin 22’nci akademik açılışı düzenlenen tören ile yapıldı. Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen akademik açılış törenine Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Üniversitenin bugün 13 fakülte, 4 Enstitü, 6 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksek Okulu ve 29 araştırma merkezi ile bilim ve eğitim-öğretim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı. Rektör Harmandar, “22 yılda öğretim üye sayımız 100 profesör, 102 doçent, 322 Yardımcı Doçent olmak üzere 524 üyeye ulaşmıştır. Üniversitemizin bugüne kadar 47 bin 374 mezun sayısına ulaştı. Halen 33 bin 500 öğrencisi, 1184 öğretim elamanı,827 idari personeli ile 400 uluslararası öğrencisi ile ciddi birg elişim çizgisi yakaladı. Üniversitemiz 2013 yılı itibari ile bir atılım yılı oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi binası, Milas MYO Atölyeler Binası ve Su Ürünleri Fakültesi binaları tamamlanarak açılışa hazır hale geldi. 22 bin m2 kapalı alanı olan Tıp Fakültesi Morfoloji binasının kampusu içinde 1200 öğrenci kapasiteli öğrenci yaşam merkezi yap-işlet-devret yöntemiyle yapılarak çalışmaya başladı” dedi.

Teknopark imzada

Rektör Mansur Harmandar, 1 Mart 2012 tarihinde 30 katılımcı kuruluş ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteis Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu heyetinin oluşturulduğunun altını çizerek, “Teknopark kurmak üzere Üniversitemiz, bütün hazırlıklarını tamamlamış, ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurusunu yapmıştır. Bu hafta sonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknopark Genel kurulunda görüşülerek kabul edilmesini bekliyoruz” dedi.

Üniversite gençliğine mesaj

Rektör Harmandar konuşmasında Üniversite gençliğine de mesaj vererek, her toplumda olduğu gibi üniversitenin de içinde farklı görüşleri, garklı düşünceleri barındırdığını, bunun zenginlik olduğunu söyledi. Harmandar, “Üniversite gençliği bizim, ülkemizin gençliğidir. Elbette toplumumuzun diğer kesimlerinde olduğu gibi, içerisinde farklı kimlikler, farklı sesler, farklı görüşleri barındırmaktayız. Bu farklı kimlikler, görüşler ve sesler arasında uzlaşmaların ve zaman zaman farklılaşmaların olması doğaldır. Mesele, bu farklılıkların akademik gelenekler ve demokratik süreçler içerisinde bir arada yaşayabilmesi, bir çatışmaya dünüşmemesidir” dedi.

Türkiye’nin en yaşlı öğrencisine plaket

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin akademik açılışında 72 yaşında Üniversiteyi kazanan İbrahim Patır’a Rektör Mansur Harmandar tarafından plâket verildi. Dışarıdan bitirdiği ilköğretim ve lisenin ardından girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) aldığı 352,815 puanla ilk ve tek tercihi olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan İbrahim Patır, yaklaşık 30 yıl Avusturya'da işçi olarak çalıştıktan sonra 5 yıl önce Türkiye'ye dönüş yapmış ve girdiği LYS sınavlarında Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü ilk ve tek tercih yaparak kazanmıştı.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.