Üniversitede Erzurum Esintisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kültür sanat spor etkinlikleri kapsamında TRT Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin’in sahne aldığı  "Erzurum Türküleri” konseri gerçekleştirildi.Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk Kültür...

Üniversitede Erzurum Esintisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kültür sanat spor etkinlikleri kapsamında TRT Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin’in sahne aldığı  "Erzurum Türküleri” konseri gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, eşi Suzan Harmandar ile Rektör Yardımcıları ve eşleri katıldı. Muğla Erzurumlular Derneği üyelerinin de katıldığı konser sonrası TRT Sanatçısı Aysun Gültekin’e Rektör Harmandar ve eşi Suzan Harmandar tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Takdimin ardından konuşma yapan Harmandar, “Bize Erzurum’dan güzel bir gece sunan Sayın Aysun Gültekin’e çok teşekkür ediyorum. Barışın, dostluğun ve insanlığın temeli üzerine kurulmuş olan Erzurum kültürü yaşatılmalıdır. Erzurum’un önemli özelliklerinden birisi düşmanlara karşı ilk karşı koyan insanlarımızın şehri olmasıdır. Bu nedenle Erzurumlular dadaş, hepsi yiğit ve hepsi kahramandır. Erzurum kültürü eksik tanınıyor bu nedenle bunu tanıtmamız gerekiyor.  28 yıl Erzurum’da çalışmış biri olarak böyle bir gece düzenlenmesini bekledim fakat çıkmayınca, ‘Bir Erzurum Gecesi istiyorum’ dedim. Erzurum kültürüne ihtiyacımız var, bu etkinlikleri her sene en az bir kez yapmamız gerekiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gören konser sonrası katılımcılara, Üniversitemiz Sıtkı Koçman Yemek Sarayında yemek verildi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.