Üniversite akademisyenleri eğitime katıldı

Aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden öğretim üyesi ve araştırmacıların da bulunduğu 1. Florasan İnsütü Hibridizasyonu Tekniği ve Bitkilerde Kullanım Alanları “ konulu eğitim Namık Kemal Üniversitesi’nin...

Üniversite akademisyenleri eğitime katıldı

Aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden öğretim üyesi ve araştırmacıların da bulunduğu 1. Florasan İnsütü Hibridizasyonu Tekniği ve Bitkilerde Kullanım Alanları “ konulu eğitim Namık Kemal Üniversitesi’nin evsahipliğinde gerçekleşti.

Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM), Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Tuna tarafından '1. Florasan İn Situ Hibridizasyon Tekniği ve Bitkilerde Kullanım Alanları' konulu uygulamalı eğitim programı düzenledi.

Eğitim programına bitki Moleküler Sitogenetiği konusuna yaptığı katkılar nedeniyle dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. Robert Hasterok da misafir öğretim üyesi olarak katılarak teorik ve uygulamalı dersler verdi. Eğitim programına İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Muğla  Sıtkı Koçman Üniversitesi, Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi ve Araştırma Enstitülerinden toplam 15 öğretim üyesi ve araştırmacı katıldı.

Katılımcılar yöntemin Türkiye’de bitkiler üzerinde uygulanabildiği tek yer olan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Bitki Genetiği ve Sitogenetiği laboratuarında teorik dersler yanında uygulama yapma imkanı da elde ederek ilk defa rDNA genlerinin Dactylis glomerata mitoz kromozomları üzerindeki lokasyonlarını belirleme imkanı yakaladı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.