UMKE’YE KURTARMA EĞİTİMİ

Muğla Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine dağlık alanlarda arama ve kurtarma çalışması eğitimleri veriliyor.Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “2013 yılı Aralık ayı içerisinde Müdürlüğümüzce UMKE Personelinin...

UMKE’YE KURTARMA EĞİTİMİ

Muğla Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine dağlık alanlarda arama ve kurtarma çalışması eğitimleri veriliyor.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “2013 yılı Aralık ayı içerisinde Müdürlüğümüzce UMKE Personelinin kullanımına sunulmak üzere Dağda Arama Kurtarma ve İple Erişim Malzemeleri alınmıştır. 13-17 Ocak 2014 tarihleri arasında 15 kişilik Muğla UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) personeline yönelik Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Eğitmeni Murat Yıldırım tarafından ‘İple Erişim Eğitimi’ verildi. Muğla’nın coğrafi yapısı nedeniyle UMKE personelinin Dağda Arama Kurtarma Eğitimi alması büyük önem arz etmektedir. UMKE personeli bu eğitimlerle; zor arazi koşullarında ip iniş ve tırmanış malzemelerini kullanarak, ip ile iniş ve tırmanış yaparak yaralıya ulaşarak tıbbi müdahale bulunacak ve yaralıyı bulunduğu yerden güvenli ortama transferini sağlayacaktır. Bu timlerimiz aynı zamanda afet ve olağan üstü durumlarda yüksek binalarda mahsur kalan yaralılara da tıbbi müdahalede bulunacak ve bulunduğu yerden yine güvenli alana taşınmasını sağlayacaklardır.

Eğitimin 1. ayağı 13-17 Ocak 2014 tarihleri arsında yapılırken, Haziran ayına kadar belirli aralıklarla UMKE personeli bu eğitimleri almaya devam edecektir” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.