UMKE Sertifikasyon Eğitimi yapıldı

Muğla’nın acil afet ve olağan dışı durumlara hazırlık kapasitesinin artırılması ve söz konusu durumlarda yurtiçi ve yurtdışında görev yapmak üzere Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personel ihtiyacının karşılanması...

UMKE Sertifikasyon Eğitimi yapıldı

Muğla’nın acil afet ve olağan dışı durumlara hazırlık kapasitesinin artırılması ve söz konusu durumlarda yurtiçi ve yurtdışında görev yapmak üzere Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 19. Bölge (Denizli-Aydın-Muğla) gönüllü sağlık personelinin katılımıyla Marmaris ilçesinde “UMKE Temel Sertifikasyon Eğitimi “ gerçekleştirildi.

Eğitime Muğla’dan 15, Aydın ve Denizli 5’er olmak üzere toplam 25 kursiyer ve 25 Eğitmen/Asitan ile birlikte 50 kişi katıldı.

Eğitime katılan personele yönelik olarak Enkaz Güvenliği, Triaj,Temel Kampçılık,Taşıma Teknikleri, Olay Yeri Güvenliği gibi 4 günlük teorik ve uygulamalı konular ile 2 günlük kamp ve gece tatbikat eğitimi düzenlendi.

Muğla’da üçüncüsü düzenlenen “UMKE Temel Sertifikasyon Eğitimi” sonrası 123 olan UMKE personel sayısı 138 kişiye ulaştı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.