UMKE bugün tatbikat yapacak

Muğla UMKE Ekibi bugün Bayır beldesinde yön bulma, çadır kurma ve doğada yaşama gibi alışkanlıkları kazandırmak amacıyla gece eğitim kampı yapacak.Acil ve olağandışı durumlar ile doğal afetlerde medikal kurtarma hizmetlerinin...

UMKE bugün tatbikat yapacak

Muğla UMKE Ekibi bugün Bayır beldesinde yön bulma, çadır kurma ve doğada yaşama gibi alışkanlıkları kazandırmak amacıyla gece eğitim kampı yapacak.

Acil ve olağandışı durumlar ile doğal afetlerde medikal kurtarma hizmetlerinin kesintisiz sağlanması ve sürdürülmesi için  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2004 Yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde kuruldu.

UMKE personeli çeşitli birimlerde çalışan ve kendi görev tanımları kapsamındaki asli işlerini yapan gönüllü sağlık personeli arasından seçiliyor. Bu personel belirlenen eğitim ve faaliyet programına göre yıl içerisinde çeşitli zamanlarda eğitimlere ve tatbikatlara katılıyor.

Bunların dışında illerde meydana gelebilecek acil ve olağan dışı durumlara hızlı ve etkili müdahale etmek amacıyla Bakanlıkça uygun görülen illerin afet birimlerinde görev yapmak üzere yeterli sayıda UMKE personeli görevlendiriliyor.

Muğla UMKE, 45 sağlık personeli,6 adet 4X4 arazi aracı,30 yataklı Mobil Şişme Çadır Hastane ile donanımlı ve eğitimli olarak göreve hazır durumda bulunuyor. Bu personellerin bir kısmı KBRN bir kısmı dağcılık ve iple erişim eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Muğla’nın coğrafi açıdan oldukça dağınık yerleşimli olması birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunması,  sel ve afet durumlarında gereken yeterli sayıda eğitimli personel ihtiyacının önem arz etmesi sebebiyle UMKE  personel sayımızın arttırılması gerekli görülürken, Muğla UMKE Ekibi bugün Bayır beldesinde yön bulma, çadır kurma ve doğada yaşama gibi alışkanlıkları kazandırmak amacıyla gece eğitimi kampı yapacak.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.