Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Muğla Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.Muğla Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışması, Muğla kültürünü, tarihsel...

Ulusal  Karikatür Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Muğla Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Muğla Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Karikatür Yarışması, Muğla kültürünü, tarihsel dokusunu mizah yoluyla aktarmayı, büyük kitlelere tanıtmayı amaçlamış,  “Muğla Kültürü, Doğal ve Tarihi Güzellikleri” de ana tema olarak belirlenmişti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve sanatçılar katıldı.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün törende yaptığı konuşmada; “Mizah, karikatür, sanat, toplumun bir takım düşüncelerini, görüşlerini, eleştirilerini kavga etmeden sanatçı gözüyle diğer insanlara aktardığı alandır. Sanat dalıyla eleştiri koyduğunuzda, kavga etmeden etik kurallar içinde yaptığınızda toplumun büyük kesiminden destek alıyorsunuz. Muğla Belediyesi olarak, karikatürle, ahşap heykellerle, tiyatroyla, sanatın farklı dallarıyla toplumun gençlerini buluşturuyor, tanıştırıyor, düşündürüyoruz. Bu yarışmaya 137 eser katıldı. 101 eser şu an sergileniyor. 18 yaş altı kategoriye 30 gencimiz başvurdu. Bu gençler bu işte bende varım dedi. Bu bizi çok mutlu etti.”dedi. Başkan Gürün, Muğla’yı sanatçı gözüyle farklı açılardan ifade ettikleri için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, göreve başlamasının ilk haftasında Muğla Belediyesi’nin etkinliğinde Muğlalı vatandaşlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vali Güvençer; “ Sanata ve sanatçıya duyduğum saygıyla beraber, Muğla Belediyesi’nin bu etkinliğinde olmaktan mutluyum. Sergilenen eserleri izleme fırsatı bulduğumda, Muğla’yı daha yakından tanıyacağıma inanıyorum. Duygularını, eleştirilerini çizgi yoluyla anlatmak saygı duyulması gereken bir özellik, eleştirel bakış açısını canlı tutmak için sanatçı arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Bu organizasyona karar veren, ön ayak olan, Belediye Başkanımızı, meclis üyelerini, çalışanları ve katılan sanatçıları kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende dereceye girenlere ödülleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Belediye Başkan  Yardımcısı Şerif Yavuz Kayı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk ve İlçe Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.