Ülkü Ocakları’ndan Üniversite Senatosu’na tepki

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Cemil Gündüz, yaptığı bir basın açıklaması ile geçtiğimiz günlerden çözüm sürecine destek veren ve herkesi bu sürece katkı yapmaya çağıran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’na...

Ülkü Ocakları’ndan Üniversite Senatosu’na tepki

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Cemil Gündüz, yaptığı bir basın açıklaması ile geçtiğimiz günlerden çözüm sürecine destek veren ve herkesi bu sürece katkı yapmaya çağıran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’na tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün tehdit altında olduğunu belirten Gündüz, “Türk Milli kimliğinin ve devlet bütünlüğünün hedef tahtasına konulduğu, Türkiye’nin adeta bir mozaiğe dönüştürülmeye çalışıldığı; vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizin, gözü yaşlı şehit analarının, gururlu gazilerimizin görmezden gelindiği ve aynı zamanda İmralı canisinin, eli kanlı teröristlerin günahsız suçsuz bir şekilde lanse edilerek toplum nazarında barış elçisi olarak gösterilmeye çalışıldığı ve barış için onlardan medet umulduğu bir dönemden geçilmektedir.”

Açıklama hükümete sadakat

Senato kararının AK Parti’nin zihniyetine hizmet ve sadakat bir göstergesi olduğunu vurgulayan Gündüz, “Geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’nun çözüm süreci denilen fakat asıl amacı Türk Milleti’nin milli değerlerini ve bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmak olan sözde barış sürecine dair yandaşlık ve koltuk koruma sevdası ile senato kararı adı altında yapmış olduğu basın açıklaması, AKP hükümetinin sakat zihniyetine ve bölücü örgüt yandaşlarının karanlık çıkarlarına hizmetten ve sadakatten başka bir şey değildir.

İlim ve irfan yuvası olması gereken üniversitelerin; hükümet taraftarı, yandaş ve bölünme sürecine hizmet eden, bilimle ve bilimsellikle uzaktan yakından ilgisi olmayan rollere soyunması üzücü ve aynı zamanda da düşündürücüdür. Bu durum, hükümetin nerelerde kadrolaştığının da açıkça göstergesidir.

Üzülerek ifade ediyoruz ki: Üniversitelerdeki bölücü yapılanmaların en üst noktaya ulaştığı, her gün terör örgütü yandaşlarının Üniversite öğrencilerine yönelik saldırılarda bulunduğu, Üniversite’nin göbeğinde bebek katili, bölücü başı lehine pankartlar açıldığı, Üniversite çantalarının ve battaniyelerinin PKK kamplarından çıktığı ve Üniversite öğrencilerinin bombalama eylemleriyle gündeme geldiği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin tarihine; yapılan bu açıklama ile bir ayıp daha eklenmiştir.” Dedi.

Açıklama AK Parti teşkilatının açıklaması gibi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’nun açıklamasının tıpkı bir AK Parti açıklaması gibi olduğunu öne süre Gündüz, şunları söyledi:”Üniversite Senatosu’nun yapmış olduğu basın açıklaması senato üyelerinin kendi menfaatleri ve karakterleri doğrultusundadır. Bu basın açıklaması Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyelerinin ve öğrenim gören hiçbir öğrencinin görüşünü yansıtmamaktadır. Menteşe Beyliği’nden bu yana Türk yurdu olan, tarihi dokusunu ve milli hassasiyetlerini koruyan Muğla ilinin de bu gibi sakat açıklamaları hiçbir şekilde kabullenmeyeceğinden eminiz.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde binlerce kişilik teşkilatı bulunan Ülkü Ocakları olarak, bu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyoruz. İnanıyoruz ki içinde Allah korkusu olan; vatan, millet, bayrak, şehitlik gibi değerleri benimsemiş olan başta akademisyenlerimiz olmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki yüzlerce personelimiz ve 30.000’in üzerinde öğrencimiz de bu talihsiz açıklamayı desteklememektedirler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’na tavsiyemiz, AKP Teşkilatları gibi açıklamalar yapmak yerine, asli vazifesi olan akademik çalışmalar yapması ve gerek Üniversite’nin gerekse ülkemizin ismini bu şekilde duyurmasıdır.”

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.