UKOME toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), ilk toplantısını Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi...

UKOME toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME), ilk toplantısını Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 1.Kurul toplantısına ulaşımla ilgili, ilçe belediyelerinin, İl Emniyet Müdürlüğü’nün, İl Jandarma Komutanlığı’nın, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın, Bodrum Liman Başkanlığı’nın ve diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 1.UKOME Kurul toplantısında, büyükşehir belediyesinin ve ulaşım koordinasyon merkezinin deniz ulaşımı dahil olmak üzere ulaşıma bir düzen, sistem ve standart getirmek için yetkili olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da deniz ulaşımı dahil olmak üzere ulaşıma bir düzen, sistem, standart getirmek Muğla Büyükşehir Belediyesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım Koordinasyon merkezinin görev alanına giriyor. İlk toplantısını gerçekleştiren Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu toplantısına katılan belediyelerimizin ve diğer kurumlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar hem esnafımızı hem de hizmet alan hemşerilerimizi ilgilendiriyor, bu kararlarla adalet duygusunu zedelemeden en fazla hizmeti vermeye çalışacağız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon merkezi toplantısı, yerel seçimlerde büyükşehir olan 14 ilin içerisinde toplanan ilk UKOME toplantısı olma özelliği taşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen 1.UKOME Kurulu toplantısında alınan kararlardan bazıları şunlar:

-Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar yürürlükte olan İl Trafik Komisyonu Kararlarının geçerliliğinin devam etmesi yönünde karar alındı.

-Vatandaşlarımızın başvurularını süratle çözmek için ilçe ön değerlendirme heyetlerinin oluşturulmasına karar verildi.

-İl genelinde sorun yaşanmasına neden olan ve ihtiyacın çok üstünde olan ticari araçların sayısının arttırılmasına ilişkin olarak Ulaşım Ana Planı oluşturuluncaya kadar yeni Ticari Plaka tahsisinin yapılmamasına karar verildi.

-Karayolu mesafesinin uzun olması ve her iki ilçenin turizm gelirlerine katkıda bulunması amacıyla Bodrum-Datça arasına Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce feribot hattı oluşturulmasına karar verildi.

-Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde bulunan alışveriş merkezlerine özellikle Marmaris-Fethiye istikametlerinden gelen vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ulaşmaları amacıyla ışıklı yaya geçidi yapılmasına karar verildi.

-Kış döneminde öğrenci servis taşımacılığı yapan ‘S’ plakalı araçların yazın atıl durumda kalmaması, ilimiz esnafının gelirlerinin arttırılması, Muğla ilinde taşımacılığın Muğlalı esnafımızca yapılması için bu araçların yaz ayları içerisinde turizm taşımacılığında kullanılabilmesine karar verildi.

-Ticari araçlarda reklam bulundurulması hakkında yönetmelik kapsamında Muğla ili genelinde ticari araçlarda uygulanacak reklamların taslağa (Otomobil, Kamyonet, Minibüs, Otobüs) göre yapılması karar verildi.

-Devir ve güzergah izinleri için vatandaşlarımızın UKOME kurullarında beklememesi amacıyla gerekli evrakların teslimi halinde izinlerin Ulaşım Daire Başkanlığı’nca verilebilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.