UGBİD'DEN GENÇLERE "BİLİM KAMPI"

Türkiye’nin önde gelen bilim derneklerinden Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği (UGBİD) gençleri bilimle buluşturmaya devam ediyor. Faaliyetlerine kısa süre önce açtığı Muğla Şubesiyle devam eden dernek bir ilke imza...

UGBİD'DEN GENÇLERE "BİLİM KAMPI"

Türkiye’nin önde gelen bilim derneklerinden Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği (UGBİD) gençleri bilimle buluşturmaya devam ediyor. Faaliyetlerine kısa süre önce açtığı Muğla Şubesiyle devam eden dernek bir ilke imza atarak gençlerle "Kuş Gözlem Kampı" etkinliği gerçekleştirdi.

Sinem Karakaya

Geçtiğimiz hafta sonu bilime meraklı gençlere doğa bilinci kazandırmak adına Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Tuzla Gölü'nde bilimsel kuş gözlem kampı yapan dernek, kampın ardından Milas Gökçeler Kanyonu ve Zincirli Mağara'ya keşif gezisi düzenledi.

İlk kez doğa bilim kampına katılan öğrenciler yaşadıkları heyecanı ve tecrübeyi oldukça faydalı bulduklarını belirttiler. Uluslarası Genç Bilim İnsanları Derneği (UGBİD) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Onaran, "Muğla’nın bilim merkezi haline dönüşmesi ve bilimin topluma yayılması için gençlere bilim aşılamaya devam ediyoruz. Bölgemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz kuş gözlem ve doğa bilim kampı etkinliğimizle Muğla’nın kuş türlerini ve saklı değerlerini genç katılımcılarımıza uygulamalı bir şekilde gösterdik. Dernek olarak farklı ve ses getirecek etkinlikler planlıyoruz bu etkinliklerin odağında yalnızca gençlerimiz olacak" dedi.

Bilimsel motivasyonun çok önemli olduğunu ve özellikle pandemi dönemi eve bağımlı kalan gençleri sosyalleştirmek için uygulamalı bilime ağırlık verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Onaran, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Şenliği'nde tüm üyeleriyle Muğla Bilim Şenliği'ne ivme kazandırdıklarının da altını çizdi.

Kuş Gözlem Kampı bilim etkinliğine katılan öğrencilere katılım sertifikası verileceğini ve bu sertifikaların e-okul sosyal etkinlik bölümüne işlenebilir nitelikte olacağını ifade eden Onaran, aynı zamanda derneğin referansı ile bazı öğrencilerin yurtdışı eğitimine başladıklarını söyledi.

ÜYE SAYISINDA ARTIŞ

UGBİD Derneği üye sayısının hızla artmasına da dikkat çeken Onaran, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda donanımlı hocayı üye çatısı altında görmekten heyecan duyduklarını dile getirdi. Uluslararası düzeyde etkinliklerin de dernek etkinlik takviminde yer aldığını belirtti. Onaran, bu anlamda bilim severlere büyük sürprizler yapacaklarının da altını çizdi.

Sözlerini etkinlik sonucundaki kazanımlardan bahsederek bitiren Onaran, "Bu bilimsel proje sonucunda sulak alanların korunması, bilinçsiz avcılığın önüne geçilmesi, evsel ve zirai atıkların suya deşarjının önüne geçilmesi gibi konuların önemi anlaşılarak ülkemizin en büyük zenginliğinin biyoçeşitlilik olduğu gözler önüne serildi" dedi.

40 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Kuş Gözlem Kampına Kuş Fotoğrafçılığı'nın tanınmış ismi Serdar Şatırlar fotoğrafları ve ekipmanlarıyla destek sağladı. Katılımcılar Muğla’nın kuşları başta olmak üzere; Flamingo, Kaşıkgaga, Fiyu, Kılkuyruk, Yeşilbaş, Kervan çulluğu, Poyrazkuşu, Karabatak, Küçük karabatak, Gümüş martı, Karabaş martı, Tepeli pelikan gibi kuşları yakından gözlemleme fırsatı buldular.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.