Tutsak Yunus protestosu

Dünya çapındaki sivil toplum hareketi ‘Empty The Tanks’ eyleminin ikincisi 44 ülkeyle birlikte Marmaris ilçesinde gerçekleşti. Marmaris’te dünya çapındaki sivil toplum hareketi ‘EmptyThe Tanks’, ‘tankları boşaltın’...

Tutsak Yunus protestosu

Dünya çapındaki sivil toplum hareketi ‘Empty The Tanks’ eyleminin ikincisi 44 ülkeyle birlikte Marmaris ilçesinde gerçekleşti. Marmaris’te dünya çapındaki sivil toplum hareketi ‘EmptyThe Tanks’, ‘tankları boşaltın’ eylemi yaptı. Sivil hareketin ilki 2013 yılında gerçekleşmiş ve büyük ses getirmişti. İkinci eylem 40 ülkede 45 bölgede ayna anda gerçekleşti.

Marmaris’te yerleşik yaşayan yabancıların ve yakın bölgelerden destek için gelen yabancıların oluşturduğu grup Marmaris’teki Yunus Parkı’nın önünde tutsak yunuslar için eylem yaptı. Grup, “Belki, hapishane tesislerini ziyaret etmek ve yunuslarla yüzmek sizin rüyanız olabilir, mahkum yunusların rüyaları aileleriyle okyanusta yüzmek, sizce hangi rüya daha önemli ?” yazan İngilizce pankart açtı ve ellerindeki dövizlerle bölgeden geçenlere broşür dağıttı.

Gazetecilere açıklama yapan gruptakiler düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: ”Hayvanları çok seviyoruz ve onlar özgür olmalı, bu doğanın kanunu. Yunusların özgür olmaları için buradayız. Yunuslar burada kapandalar belki aileleri onlara sesleniyor, dalgalarla duyuyorlar ve gidemiyorlar çok üzücü. Zeki hayvanlar tutsak olmamalı bu çok zalimce. Bebek yunusları annelerinden çalıyorlar. Onlar hâla annelerine bağlı ve anneleri bir yanda onlar bir yanda ağlıyor. Bu yanlış günde 20-30 km yüzmeleri gerekiyor ama onlar burada küçük bir tankın içindeler. Çektiğimiz resimde burunlarındaki yaraları gösterebiliriz. Yunuslar kavga ediyorlar ve bu yüzden nefes alamıyorlar, bu tanklar bir yunus için yeterince büyük değil. Neden burada kalıp kavga etmek zorundalar? Yaşayacakları deniz burada ama onlar bu tankın içindeler.”

Yunus Parkı’nın İdari Müdürü Elena Grasimova da yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Biz yunusları seviyoruz. Onlarla zaman geçirenler doğa sevgisi ile ayrılıyor buradan. Yunuslarla engelli çocuklara terapi veriyor ve onların tedavilerine yardımcı oluyoruz. Yunuslara çok iyi bakılıyor. En kaliteli balıklar onlar için seçiliyor. Veterinerlerimiz her gün düzenli olarak 5 yunusa bakım yapıyor. Biz hayvanlara saygı duyuyoruz ve burada çok güzel bir iş yaptığımıza inanıyoruz.”

Marmaris’teki Yunus Parkı’nda 3’ü dişi 2’si erkek beş yunus bulunuyor.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.