TUrRİZMCİYE MÜJDELİ HABER

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yönetimi, bölge turizmi için aylar süren çalışmasının sonucunda İstanbul’dan müjdeli haberle döndü.Uzun süreden beri turizmin en önemli ayaklarından birisi olan Uçuş...

TUrRİZMCİYE MÜJDELİ HABER

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yönetimi, bölge turizmi için aylar süren çalışmasının sonucunda İstanbul’dan müjdeli haberle döndü.

Uzun süreden beri turizmin en önemli ayaklarından birisi olan Uçuş konusunda çalışmalar yapan GETOB yönetimi, bölge olarak en çok turist aldığımız İngiltere’den Dalaman Havalimanına direk uçuşla tarifeli sefer konulması için verdiği mücadelede son aşamaya geldi.

Bu konuda Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşmelerini anlatan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söyledi:

“Bölge Turizmcileri olarak Mayıs Eylül ayları arasında inişli çıkışlı bir Turizm Sezonu geçiriyoruz. Maksimum 90-100 gün beklenen doluluğa ulaşarak faaliyetimizi sürdürmek durumundayız. Yabancı turistlerin gelişi Eylül ayı sonunda adeta bıçak gibi kesiliyor. Bu durumdan hem konaklama tesisleri hem de bölge esnafı olumsuz etkileniyor. Amacımız Turizm Sezonunun uzamasını temin edebilmektir. Bunun için birinci öncelik hedef ülkelerden bölgeye aktarmasız ulaşımı sağlayabilmektir. Uzun zamandan beri THY yönetimi ile görüşebilmek için çabalıyorduk. Neticede Sayın Hamdi Topçu ile makamında yaptığımız görüşmede kendisine bölgemizi ve çalışmalarımızı anlatarak bölge ve ülke ekonomisinin canlı tutulması açısından İngiltere’den Dalaman Havalimanına yaz/kış direk tarifeli sefer konulmasının önemini ifade ettik”

Ülkemizi ziyaret eden turistlerin yaklaşık yüzde 80’inin Paket turla geldiğine dikkat çeken  Bülbüloğlu söyle devam etti:

“Paket Tur’la tatil yapılan ülkeler sıralamasında ikinci sıradayız. Bu durum karlılıkla ters orantılıdır. Oysa bir yandan Ülkeye ve bölgeye gelen turist sayısı artarken diğer yandan paket turla gelen turist sayısı düşerse ülkemiz daha fazla tanınacak daha fazla döviz girdisi sağlanacaktır.

Tur operatörleri “Uçak, Otel ve transferi” kapsayan paket turların satışını belli bir dönem için yapıyorlar. Satışların sona ermesiyle koydukları uçak seferlerini kaldırıyorlar. Hal böyle olunca talep olmasına rağmen bölgeye turist gelemiyor. Oysa iklimin müsait, bölgedeki konaklama tesisleri ve diğer iş kolları hazır olmasına rağmen direk uçuş olmaması nedeniyle bölge turist gelemiyor.”

“İş yerlerimizi kapatmak istemiyoruz”

Turizm sezonu sonunda hemen hemen tüm işletmelerin kapandığını ve personelin işten çıkarıldığını kaydeden Bülbüloğlu; “ Bu durumda hem para hem personelimizi kaybediyoruz. Bu nedenle İngiltere’den Dalaman Havalimanına yaz/kış direk tarifeli sefer konulması çok önemli. Bizler işyerlerimizi belli dönemde açıp diğer zamanda kapalı tutmak istemiyoruz. Bu hem isdihdam hem de ekonomik açıdan kayıp demektir. Diğer yandan Fethiye’de, Dalyan’da, Dalaman’da, Gökova’da, Marmaris’te yani bölgemizde 10 bin civarında yabancı yaşıyor. Onlar açısından da uçuş konulması gerekli.”

“İstanbul’dan Müjdeli haberle döndük”

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu gelişmeleri aktarmaya devam ederek, “Tüm bu konuların yanı sıra, Dalaman Havalimanına gelen yolcu sayısını, İngiltere’den bölgemize uçuş yapan firmalarını ve uçus sayılarını, Manchester’den rakip destinasyonlara giden uçak ve yolcu sayılarını ekonomik kaybımızı rakamlarla Sayın THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya dosya halinde sunarak bölgeye konulacak tarifeli seferlerin hem THY’nin hem de bölge işletmecilerinin kazancına olumlu etki sağlayacağını anlattık.

Bizi ilgiyle dinleyen Sayın Hamdi Topçu konuyu inceleyeceğini, böyle yoğun yolcu sayısına sahip bir parkur olan İngiltere’den Dalaman’a tarifeli sefer konulması için çalışmalara hemen başlayacağını ifade etti. Bu müjdeyi tüm bölge işletmecileriyle paylaşmaktan mutluyuz. Bölge turizmi için her çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.