Türkiye’nin ilk yeşil festivali başlıyor

Türkiye'nin İlk Yeşil Festivali 17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali 17 Ağustos’ta başlıyor.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte Türkiye'nin...

Türkiye’nin ilk yeşil festivali başlıyor

Türkiye'nin İlk Yeşil Festivali 17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali 17 Ağustos’ta başlıyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte Türkiye'nin ilk yeşil festivalini 17 Ağustos-17 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Festival, dünyada az sayıda örneğine rastlanan ve Türkiye’de ilk defa yenilenebilir kaynaklardan üretilen yeşil enerji ile gerçekleştiriliyor.

Bosfor Turizm sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kontrollü normalleşme sürecinde belirtilen tüm sağlık önlemlerini alarak, kapılarını 17 Ağustos Pazartesi akşamı gerçekleştireceği Rosanne Philippens & Michail Lifits konseriyle bir kez daha Bodrumlu sanatseverler için açacağı öğrenildi.

17 yıldır dünyaca bilinen klasik müzik ve caz sanatçılarına Bodrum’un eşsiz mekanlarında ev sahipliği yapan, aynı zamanda Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında genç müzisyenlere eğitim fırsatları sunan festival, bu sene kapsamını ilk defa genişleterek Başka Sinema direktörü Azize Tan’ın küratörlüğünde müzik, çocuk ve çevre temalarına odaklanan film seçkisini programına dahil edecek. Festival kapsamında gerçekleşecek konser, film gösterimleri ve sergilere paralel olarak çevresel sorunlara ve sosyo-kültürel yerel değerlere dikkat çeken paralel etkinlikler gerçekleşecek.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.