Türkiye turizmde ilk 10’a giremedi

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) verilerine göre Türkiye 2014 yılında ağırladığı turist sayısı açısından dünyada 6’ıncı sırada yer alırken, turizm gelirleri açısından ise ilk 10 arasına...

Türkiye turizmde ilk 10’a giremedi

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) verilerine göre Türkiye 2014 yılında ağırladığı turist sayısı açısından dünyada 6’ıncı sırada yer alırken, turizm gelirleri açısından ise ilk 10 arasına giremedi.

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) ‘Başlıklarla Turizm Serisinin 2015 sürümünden derlediği bilgilere göre, Çin dünya turizminde en fazla gelir elde eden ikinci ülke konumuna geldi.

UNWTO’nun söz konusu raporunu özetleyen Köfteoğlu, “Turizmden en fazla gelir elde edenler incelendiğinde, Çin ve Çin anakarasına bağlı Hong Kong ile Makao’nun toplam turizm gelirleri 146,1 milyar dolara ulaşıyor. Buna göre Çin, 2014’te 177,2 milyar dolarla listede birinci sırada bulunan ABD’nin ardında ikinci sıraya oturdu” diyor.

Köfteoğlu, ‘Başlıklarla Turizm Serisinin 2015 Sürümünü şöyle özetledi:

Uluslararası turist sayısı yüzde 4,3’lük artışla 1 milyar 133 milyon kişiye ulaştı. Döviz kuru dalgalanmaları ve enflasyondan arındırılmış halde dünya turizm gelirleri bir önceki yıldan yüzde 3,7’lik reel artışla 1 trilyon 245 milyar doları buldu. 2015 yılında turizmdeki büyüme yüzde 3 ila 4 arasında tahmin ediliyor.

Türkiye en fazla turist ağırlayan ülkeler arasında bir önceki yıldan yüzde 5,9’luk artışla 39,8 milyon turist çekerek6’ncı sırada yer alırken, turizm gelirlerinde ilk 10 ülke arasına giremedi.

Dünya turizminden en fazla geliri elde eden ülkeler sıralamasında Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya ve Çin ilk beşte yer alıyor.

Dünya turizminden en fazla gelir elde eden ülkeler sıralamasında 3’ncü basamakta yer alan Çin, 5’nci basamaktaki anakarasına bağlı Makao ve 10’ncu basamaktaki Hong Kong’un gelirleriyle birlikte toplamda 146,1 milyar dolara ulaşarak ikinci basamağa oturdu.

Çin’de yurtdışı turizm harcamaları yüzde 27 gibi olağanüstü bir büyüme kaydetti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.