Türkiye sevdalısı İngiliz iyileşiyor

John Glyn Jones(72), 1991 yılında Türkiye'ye geldi, İstanbul'a yerleşti. Hayatının aşkı eski tv yapımcısı aynı zamanda da turizmci Yüksel Atamer ile tanıştı, evlendi, birlikte Datça'ya yerleşme kararı aldılar.Datça Çiftlik...

Türkiye sevdalısı İngiliz iyileşiyor

John Glyn Jones(72), 1991 yılında Türkiye'ye geldi, İstanbul'a yerleşti. Hayatının aşkı eski tv yapımcısı aynı zamanda da turizmci Yüksel Atamer ile tanıştı, evlendi, birlikte Datça'ya yerleşme kararı aldılar.

Datça Çiftlik evinin sahibi acı tatlı yaşadıkları her zorluğa karşı birlikte mücadele eden Jones çifti 3 yıl önce beyin kanaması geçiren John'un sağ tarafında felç oluşmasıyla hayata bir anlamda yeniden sıfırdan başladı.

Bir çok merkezi birlikte dolaşan Jones çifti en son Yücelen Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurarak olmaz denileni oldurmayı başardı. Daha önce asla yürüyemez dedikleri Jones, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hakkı Özdemir ve fizyoterapist Muhlise Ayan'ın sayesinde şimdi yürüyebiliyor.

Hastaneye tekerlekli arabada gelen Jones, uygulanan sıkı tedavi programı sayesinde hastane koridorlarında diğer hastalarla sohbet edebiliyor, hatta personellere İngilizce dersi bile çalıştırıyor ayrıca gönlünce de yürüyebiliyor. Tedavinin sonuçlanması için hastaların gayret göstermesi gerektiğini belirten Jones  şöyle konuştu:

"Şunu söylemekte yarar var; bu tedavinin sonuçlanması için hastanın kendisinin gayret göstermesi lazım. Hastanın buraya geldikten sonra, 'Ben burada hastanedeyim, yardım görmeden dışarı çıkacağım' demesi lazım. Hastanın bütün geçmişini unutması lazım, sadece hastalığını düşünmesi lazım. 15 gün oldu, geçti. Her geçen gün iyileşme sürecimi katlaya katlaya gidiyorum.Buradan yürüyerek değil, koşarak çıkacağım ” dedi.

John Jones'in  hastalık süreci hakkında bilgi veren Özel Yücelen Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktoru Hakkı Özdemir  ise, "Hastamız üç yıl  önce beyin kanaması geçiriyor ve buna bağlı olarak sol tarafta kuvvetsizlik, yürüme güçlüğü şikayetleri gelişiyor. Bunun üzerine nöroloji kliniğine kaldırılıyor ve orada 15 gün tedavi gördükten sonra durumu stabil olunca rehabilitasyon amacıyla taburcu ediliyor ve  bizden önce büyükşehirlerde çeşitli merkezlerde tedavi alıyor. Hasta geldiğinde yürüyemiyordu, , denge problemleri yaşıyordu. Fizik Tedavi Merkezimizde hastaya yoğun bir şekilde egzersiz programı uyguladık ve hastamız 15 gün içerisinde şimdilik bastonla tek başına yürüyebilir duruma geldi. Dengesi iyi, el fonksiyonları gelişti. Hastanın tedavisi hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hastanın tedavi sürecinde kendisiyle bire bir ilgilenen fizyoterapist Muhlise Ayan  da ; “Hastamızın 15 gün içerisinde yürümesi bizi bile şaşırttı, bunu kendi azmi ve düzenli bir rehabilitasyon programı sayesinde başardı ” dedi.

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.