Türker: Yeni bir devlet ortaya çıkacak

Partisi’nin Muğla il kongresine katılmak için Muğla’ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, özellikle son günlerde yoğun tartışma konusu olan çözüm sürecini Haber Gazetesi’ne değerlendirirken, bu süreç içinde yeni...

Türker: Yeni bir devlet ortaya çıkacak

Partisi’nin Muğla il kongresine katılmak için Muğla’ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, özellikle son günlerde yoğun tartışma konusu olan çözüm sürecini Haber Gazetesi’ne değerlendirirken, bu süreç içinde yeni bir yapılanmanın oluşturulduğunu ve sonrasında da yeni bir devletin ortaya çıkacağını öne sürdü.

Ak Parti iktidarının iç ve dış politikasını eleştiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, “ Biz iktidarda iken Kandil’de 2 tümen askerimiz vardı. Komşularımızla sıfır sorun ve sıfır terör teslim ettik. Biz giderken pkk bitmişti. Öcalan içerdeydi ve pkk ile hiçbir pazarlık yapmaksızın örgüt dağılmıştı. Bölücü terör örgütünün tekrar palazlanması için AK Parti önce ABD’nin Irak’a girişini destekledi ve oradaki askerlerimiz çekti. Böylece orayı kontrol etme imkanımız kalmadı. İşte böyle bir tabloda maalesef bu hükümet pkk’nın tekrar hortlaması için bütün altyapıyı hazırladı. Önce pkk ile mücadele etmiş bütün paşaları Öcalan ile müzakere ederken ya Ergenekon dedi ya Balyoz dedi içeri attı. Bu ülkenin şimdiki cumhurbaşkanı dışişleri bakanı iken “Biz istesek pkk’yı bitiririz ama o zaman asker güçlenir” demişti. Abdullah Öcalan bunların karşısına oturmuş istediğini yaptırtmış. Bunu Karayılan anlatıyor BDP yöneticileri anlatıyor.Bunları gülerek anlatıyorlar. İktidar ise ne yapıyor, “ Canım bunları niye eleştiriyorsunuz” diyor. MHP’yi bile mahkemeye veriyor. O zaman sana hodri meydan. Soruşturacağın o dönemin başbakanı Bülent Ecevit’tir. “dedi.

DSP üzerinde de oyunlar oynandığını iddia eden Türker, “ Türkiye’nin DSP’ye ihtiyacı var. Ne diyorlar. Oylar bölünmesin diyorlar. Bu ülkenin başına ne geldiyse oylar bölünmesinden geldi. Oylar DSP’ye gitmeyecek CHP’ye gidecek. CHP ne yaptı. Milletvekilleri CHP’den istifa edip nereye gitti? AK Parti’ye gitti. Bülent Ecevit zamanında Amerikalılar bizi göndermek için darbe yaptılar her türlü oyunu oynadılar. “ diye konuştu.

Çözüm sürecini de değerlendiren Türker, şunları söyledi: “ Şimdi Akil adamlar seçildi dolaşıyorlar. Bu akil adamları ilk CHP gündeme getirmiştir. Fakat akil adamları Tayyip bey seçti. Akil Adamlar meclisten seçilseydi bu sıkıntılar olmazdı. Pkk bir partidir. Kandil bu işin sadece silahlı kısmıdır. Bunların Türkiye’nin her yerinde ciddi bir sivil toplum örgütlenmesi var. Yani yeni bir yapılanma olarak hazırlık yapılıyor ve tamamlanıyor. Ve bu sürecin sonunda yeni bir devlet ortaya çıkacaktır. Başbakan pkk’yı siyasallaştırmıştır. CHP’de bu anlamda onlara hizmet etmektedir”

Daha sonra partili ve delegelerin katılımı ile gerçekleşen ve tek liste ile gidilen kongre sonrası Ömer Berkul DSP il başkanlığına getirildi. Berkul’un listesi ise şu isimlerden oluştu:

Yüksel Yıldırım-Mehmet Karadoğan-Özer Küçük-Olcay Dömentepe-Hulusi Erbiçer-Cengiz Girgiç-Hüseyin Ertem-Belgen Berç-Yeliz Ünsal-İsmail Kallem-Ömer Bedelce.

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.