Türk topraklarına gömüldü

Ülkesi Hollanda’da hayatını kaybeden Tony D.J Van Westerhoven’in eşi, Türk aşığı kocasının cenazesini Hollanda’dan getirerek Fethiye’de Türk ve Müslüman adetlerine göre toprağa verdi.Hollanda'da hayatını kaybeden Tony...

Türk topraklarına gömüldü

Ülkesi Hollanda’da hayatını kaybeden Tony D.J Van Westerhoven’in eşi, Türk aşığı kocasının cenazesini Hollanda’dan getirerek Fethiye’de Türk ve Müslüman adetlerine göre toprağa verdi.

Hollanda'da hayatını kaybeden Tony D.J Van Westerhoven’in Türk eşi, Türkiye aşığı kocasının cenazesini Fethiye'ye getirerek İslami usullere göre toprağa verdi.

Türkiye'ye 21 yıl önce gelen Hollandalı işadamı Tony D.J Van Westerhoven (49), maden işiyle uğraşmaya başladı. Ankara’da tanıştığı Sevinç Westerhoven ile evlenen Westerhoven, emekli olduktan sonra ülkesine döndü. Geçtiğimiz aylarda bağırsak ameliyatı geçiren ve Pazartesi günü oğlu Kevin Uğur Westerhoven'in 19. yaşını kutlamaya hazırlanan Westerhoven, aniden rahatsızlandı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Westerhoven, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Tony D.J Van Westerhoven'in eşi Sevinç Westerhoven, Türkiye'yi ve güneşi çok seven eşinin cenazesini Fethiye’ye getirdi. Hollandalı işadamının toprağa verileceği Fethiye Belediyesi anons merkezinden İngilizce ve Türkçe olarak anons edildi. Cenaze törenine Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk, Westerhoven'in eşi Sevinç Westerhoven, oğlu Kevin Uğur Westerhoven ve yakınları katıldı. 8 yıl Ölüdeniz beldesi Ovacık Mahallesi'nde yaşayan Westerhoven, İslami usullerle toprağa verildi.

Mezar tahtasına kalp çizdi

Hollandalı Tony D.J Van Westerhoven toprağa verildikten sonra Oğlu Kevin uğur ve eşi Sevinç Westerhoven mezar başında dua etti. Sevinç Westerhoven, bir kalemle eşinin adını mezarının başındaki tahtaya yazdı. Mezar tahtasına bir de kalp çizen Westerhoven, eşi ve kendisinin isimlerinin baş harflerini bu kalbin içerisine yerleştirdi.

21 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Sevinç Westerhoven, eşinin Fethiye’deki güneşe hayran olduğunu cenazesini bu yüzden Hollanda’dan getirip Türkiye’de toprağa verdiğini söyledi. Sevinç Westerhoven, "Hollanda da hava devamlı kapalı. Çok yağmur var. Eşim Fethiye’deki güneşe hayrandı. Cenazeyi de bu yüzden getirdim. Türkiye’yi çok seviyordu. Hayatta iken ölüm ve benzeri konuları konuşmazdık. Ama ben o Fethiye’yi, Güneşi ve doğa’yı çok sevdiği için buraya getirip İslami usulle toprağa verdik” dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.