Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi: “Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi sağlık çalışanlarının döner sermayesi ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Türk Sağlık-Sen Muğla...

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi:  “Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi sağlık çalışanlarının döner sermayesi ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, sağlık çalışanlarının maaşlarına zam yapılması gerektiğini vurgulayarak,  “Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz” dedi.

Sinem Karakaya

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi, sağlık çalışanlarının coronavirüsle mücadele kapsamında verdiği mücadeleden dolayı yaşanan ek ödeme ve döner sermaye ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Başkan Uğur, sağlık çalışanlarının ücretlerinde gerekli iyileştirme yapılmadığını vurgulayarak, “Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz” dedi.

Coronavirüsten dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanları için Saygı duruşu ve sonrasında dua edilmesi ile başlayan basın açıklaması Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur tarafından okundu.

“SAĞLIKÇILARIN SORUNLARI GEÇİŞTİRİLİYOR”

Yavandan olan bir ek ödeme ile sağlık çalışanlarının sorunlarının geçiştirildiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Uğur, “11 Marttan bu yana Türkiye salgınla mücadele ediyor. Salgının ortaya çıktığı ilk günden beri süreç çok kritik olduğu için bizde oldukça hassas davrandık. Sağlık hizmetlerinin sıkıntıya girmemesi, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması adına uyarılarda ve önerilerde bulunduk. İlerleyen süreçte sağlık çalışanlarının alkışlandıklarını, Milletin ve devletin her kademesinden sağlık çalışanlarına teşekkür edilip, takdir edildiklerini hep beraber gördük. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de asıl meselenin sağlık çalışanlarının sorunlarını bitirmekten geçtiğini belirterek temel meselelere çözüm istedik. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edilmemesini ısrarla dile getirdik.  Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte 3 ay süren adı tavandan ama kendi yavandan olan bir ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi, bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu işle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi. Dünyaya övgüyle bahsettiğimiz filasyon çalışmasında aktif görev alan aile hekimliği çalışanlarına bir kuruş bile ödeme yapılmayarak adeta emekleri yok sayıldı. Diş Hekimlerimiz, ağız diş sağlığı çalışanlarımız mağdur edildi. Halbuki sağlık çalışanlarının beklediği gerçek anlamda ve adaletli bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasıydı. Biz bu konuda taban aylığa artış yapılması talebimizi gündeme getirmemize rağmen ücretlerde bir iyileştirme olmadı. Biz, ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz.  Onu da maaş zam olarak talep ediyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür. Bunun dışında 3600 Ek gösterge sözü bir an önce hayata geçmelidir” dedi.

“TÜRK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILANLAR REVA MIDIR?”

Coronavirüs vakalarının yeniden artış gösterdiği bugünlerde sağlık çalışanlarının kızgın ve yorgun olduklarını ifade eden Başkan Uğur, “Salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehit sayılarak geride bıraktıkları ailelerinin mağdur olmaması talebimiz için adım atılmamıştır. Salgının artığı bugünlerde sağlık çalışanları yine fedakarca görevlerinin başındalar ama mutsuz ve umutsuzlar. Çalışanlar kronikleşen sorunlarının çözülmesi yerine yavandan ek ödemenin tekrar gündeme getirilmesi karşısında öfkeliler. Ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyorlar. Dünyanın çeşitli ülkeleri sağlık çalışanlarının bu süreçte ücretlerini arttırırken salgınla mücadelede destan yazan Türk sağlık çalışanlarına yapılanlar reva mıdır? Bizim beklentimiz salgının seyrini arttırarak devam ettiği şu günlerde kahraman sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesidir. Maaşlara acilen zam yapılmalı, ücretler iyileştirilmelidir. Bu iyileştirme sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsamalı herhangi bir ayrıma gidilmemelidir. Salgınla mücadeledeki fedakarlıkları, virüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısı göz önüne alındığında makul bir yıpranma payının hayata geçmesi zorunluluktur. Mevcut yıpranma payı düzenlemesi çalışanlar lehine acilen revize edilmelidir. Umut ediyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine bakış açısı değişir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.