Türk Polisine teşekkür

Marmaris İlçesinde, sekiz gün önce 20 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunan İngiliz turist Dwaine Ward'ın ailesi, "Marmaris polisi zanlıları yakaladı, onlara teşekkür ederiz.Ülkemizde olsa belki bu kadar...

Türk Polisine teşekkür

Marmaris İlçesinde, sekiz gün önce 20 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunan İngiliz turist Dwaine Ward'ın ailesi, "Marmaris polisi zanlıları yakaladı, onlara teşekkür ederiz.Ülkemizde olsa belki bu kadar kısa sürede suçlular yakalanmayabilirdi" dedi.

İngiliz turist Dwaine Ward, tedavi gördüğü Marmaris Devlet Hastanesinden taburcu edildikten sonra, Marmaris Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadesine başvuruldu. Daha sonra Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesine sevk edilen Ward, burada olayın ruh ve beden sağlığına yaptığı etkilerle ilgili kontrolden geçirildi. Yapılan kontrollerin ardından 17 yaşındaki İngiliz Dwaine Ward ailesi ile birlikte tatiline devam ediyor. Muğla'dan kendilerine eşlik eden Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekibi tarafından ilçeye getirilen Ward, annesi, babası ve ağabeyi, Armutalan beldesindeki başka bir otele yerleştirildi. Bu otelde dört gün kalacak olan ailenin pazar günü İngiltere'ye döneceği öğrenildi.

Otele gelişleri sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İngiliz aile, gösterilen yakın ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. İngiliz turistin babası Weyne Randall, Türk polisinin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek, "Marmaris polisi zanlıları kısa sürede yakaladı ve olayı aydınlattı. Böyle bir olay dünyanın her yerinde olabilir. Ülkemizde olsa belki bu kadar kısa sürede suçlu yakalanmayabilirdi. Ayrıca, hastanede de bizimle yakından ilgilendiler. Oradaki doktorlara ve diğer çalışanlara teşekkür ediyoruz. Bu olayın şokunu atlattıktan sonra yeniden Marmaris'e tatile gelebiliriz" dedi.

Olay nasıl olmuştu

Tepe Mahallesindeki bahçe içerisinde bir kişinin yerde hareketsiz yattığını fark eden vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine olayı haber verdi. Bıçakla yaralanmış ve üzerinde giysileri olmayan kişinin bir süre önce ilçeye tatile gelen İngiliz Dwaine Ward olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.D. ve İ.A. "Yağma, adam öldürmeye teşebbüs ve cinsel saldırı" iddialarıyla tutuklandı. Ward'ın başına gelenler Türk medyasının yanı sıra İngiliz medyasında da geniş yer bulurken, ilçeye gelen bazı İngiliz televizyon kanalları konuyu araştırarak haberler yaptı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.