Türk Jandarması 174. Yaşında

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümü Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkan...

Türk Jandarması 174. Yaşında

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174. Yıldönümü Muğla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Gürbüz Uçar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Jandarma Teşkilatımızın 174. yıldönümünü kutlarken, Mehmetçiklerimizi kucaklıyor ve her birini öpüyorum. Yurdumuzun dört bir köşesinde en zor coğrafyalarda memleketimize aydınlık katan, şanlı bayrağımızı dalgalandıran, gözleri ufukta olan tüm Jandarma mensuplarımızı selamlıyorum. 174 yıl büyümenin, yükselmenin ve başarıları üst üste koyarak bir zafer tacının hak etmenin sembolüdür. 174 yıl içinde bu millet için gösterdiği büyük fedakârlıkla toprağa verdiğimiz, Allah’ın rahmet kucağına emanet ettiğimiz tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle şükranla ve rahmetle anıyorum. Gazilerimizi bütün Türk milleti adına öncelikle kutlayarak, samimi bir şükran ve minnet duygusuyla selamlıyorum” diye konuştu.

Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun törende yaptığı konuşmada, “Bugün Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunu 174. yılı kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Köklü bir tarihe sahip Türk Jandarması bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün sağlanması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleri ile halkımızın takdirini kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bugüne günlük yaşamın her alanında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde bulunmuş, kutsal vatan toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma Teşkilatı halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için başta terörle mücadele olmak üzere her türlü suçla mücadele konusunda kendisini sürekli geliştirmektedir. Jandarma Teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümü nedeni ile başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnetle gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmet veren değişik birimlerim kullandığı teçhizatların tanıtımı yapıldı.

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.