Türk-Alman kardeşliği 19. Yılında

Kardeş Okul Projesi kapsamında başlatılan Türk-Alman öğrencilerin kardeşlik ilişkileri 19. Yılına ulaştı.Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nin 19. yılına giren kardeş okul projesi kapsamında Almanya’nın Russelsheim kentinden...

Türk-Alman kardeşliği 19. Yılında

Kardeş Okul Projesi kapsamında başlatılan Türk-Alman öğrencilerin kardeşlik ilişkileri 19. Yılına ulaştı.

Bodrum Kız Meslek ve Teknik Lisesi’nin 19. yılına giren kardeş okul projesi kapsamında Almanya’nın Russelsheim kentinden Bodrum’a gelen Alezander Van Humboldt Okulu öğretmen ve öğrencileri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Alezander Van Humboldt Okul Müdürü Renate Pilgenröther, “Bu güzel ve kardeş şehrimiz Bodrum’da bulunmaktan ötürü ben ve öğrencilerim çok mutluyuz. Aralarında Türk ve Alman öğrencilerin yanı sıra diğer ülkelerden Almanya’ya göç etmiş öğrencilerimiz de bulunmakta. Hepsi Bodrum’a ilk defa geldiler ve Bodrum’un güzelliklerine hayran kaldılar. Bizleri güler yüzle samimi şekilde ağırlayan Bodrum halkına ve bugün makamında misafir eden Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a öğrenciler adına çok teşekkür ederim” dedi.

Ziyarete gelen misafirlerini kapıda “Bodrum’a hoş geldiniz” diyerek karşılayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, şöyle konuştu; “Sizlerin Bodrum’da bulunması bizleri de çok mutlu ediyor. Bodrum’un en önemli özelliği olan farklı dil, din, renk ve ırkların barış içinde kardeşçe yaşayabildiğini tüm dünyaya gösterdiniz. Her sene yapılan bu ziyaretlerden dolayı memnuniyet duyuyorum. Tüm Bodrum halkı adına bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bodrum Belediye Başkanı olarak benden bir isteğiniz varsa seve seve yerine getiririm. Çünkü sizler bizim barış elçilerimizsiniz”

Sıcak, esprili ve samimi sohbetlerin yaşandığı ziyaretten sorumlu öğretmenler, Russelheim Belediye Başkanı’nın iyi niyet mektubunu Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sundu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.