Turizmde Rus turist sevinci

Rusya’da yaşanan ekonomik krize rağmen Dalaman’a gelen sezonun ilk turist kafilesinde yer alan 497 Rus turist ATM/YDA Dalaman Yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç; “Aylardır...

Turizmde Rus turist sevinci

Rusya’da yaşanan ekonomik krize rağmen Dalaman’a gelen sezonun ilk turist kafilesinde yer alan 497 Rus turist ATM/YDA Dalaman Yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç; “Aylardır tur operatörleri ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yaptığımız yoğun çalışmalar, büyük düşüş yaşanacağı öngörülen Rus pazarında Dalaman’ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor.”dedi. Sektör temsilcileri de Rus turistlerin gelmesini sevinçle karşıladılar.

Yeni sezonun ilk turist kafilesi Dalaman'a geldi. 497 kişilik Rus turist kafilesi, ATM/YDA Dalaman Yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı. Turistler, gördükleri yakın ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ettiler.

Turist kafilesini Dış Hatlar Terminali’nde karşılayan ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2015 turizm sezonu için hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “ Terminal yönetimi olarak, konuklarımızın ülkemize girişleri ve ülkelerine dönüşlerinden önce en iyi şekilde ağırlanmalarını sağlamak bizim görevimiz. Onları güzel anılarla ülkelerine uğurlamak için tüm kadrolarımızla hazırız” dedi.

Dalaman’a turizm sezonunda gelen Rus uçağının Transero Airlines’e ait olduğunu ve ilk seferini yaptığına işaret eden Güvenç, “Uçakla 497 yolcu Dalaman’a geldi. Uçak, 524 koltuk kapasitesine sahip olan bir 747 jumbo jet. Bu sene büyük ekonomik kriz yaşayan Rusya’dan gelen ilk uçağın dolu olması turizm sektörü açısından sevindirici” diye konuştu.

Genel Müdür Güvenç,  şunları söyledi:

“Turizm sezonu öncesinde hazırladığımız projeler ve aylardır tur operatörleri ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yaptığımız yoğun girişimler sonrasında Dalaman bölgesinin Rusya’daki tanınırlığı her geçen gün artmaya devam ediyor. Aylardır yaptığımız yoğun çalışmalar büyük düşüş yaşanacağı ön görülen Rus pazarında Dalaman’ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor”

Bakanlık ve Sektörün Çalışmaları

Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan destek paketi ile Rusya’dan gelen her uçağa 6 bin dolar destek verilmesini öngören paket ve tur operatörlerine sağlanan kolaylıkların olumlu etkilerinin görülmeye başladığına işaret ederek, “Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve tur operatörlerinin yoğun çabaları, sektörün desteği ile Rusya Pazarında olumlu gelişmeler  yaşanacağına inanıyorum” diye ekledi.

Bu arada, uçakta, turizm acentelerinden  İntourist, Biblio Globus, Teztour ve Lemar’ın yolcularının bulunduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.