Turizm esnafı sezonu kapattı

Türk turizminin gözde ilçelerinden Marmaris bölgesinde aktif turizm sezonu sona erdi. Aktif sezonun sona ermesiyle bölgedeki otellerin çoğu kapandı. Açık olan konaklama tesisleri de kış turizmine yönelik hizmet veriyor. Turizmciler,...

Turizm esnafı sezonu kapattı

Türk turizminin gözde ilçelerinden Marmaris bölgesinde aktif turizm sezonu sona erdi. Aktif sezonun sona ermesiyle bölgedeki otellerin çoğu kapandı. Açık olan konaklama tesisleri de kış turizmine yönelik hizmet veriyor. Turizmciler, 2013 turizm sezonunun 15 Nisan'da açılacağını belirtiyor.

Turizm sezonun kapanmasının ardından Marmaris'teki esnaflarda sıkıntılı günler geçiriyor. Son günlerde yolcu gemilerinin de gelmemesi Marmaris'in en merkezi bölgesinde yer alan Kapalı Çarşı esnafını üzdü. Esnafların çoğu komşu esnaflarla kurdukları masalarda okey,tavla,pişti gibi oyunlar oynayarak vakit geçiriyor. Çarşı esnafı: " Turizm sezonu kapandı ve yabancı müşteri yok denilecek kadar az. Yerli turist de çok nadir geliyor. Nisan-Mayıs ayına kadar böyle gidecek gibi gözüküyor. Yaklaşan yılbaşı tatilinde biraz hareketlilik bekliyoruz. Limana gelen gemilerden inen yolculardan umut bekliyoruz" dediler.

Bazı esnaflar da güneşli gün sayısının Avrupa ve İskandinav ülkelerine göre 3 kat fazla olduğunu belirterek , yeni turizm sezonuna kadar Avrupalı emekliler ve yaşlıların kışı Marmaris'te geçirmesi için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.