Turizm bölgesinin içme suyu hattı değişti

Doğası ve el yapımı ürünleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesinin içme suyu hattının yeri değiştirilerek abone bağlantıları yenilendi.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su...

Turizm bölgesinin içme suyu hattı değişti

Doğası ve el yapımı ürünleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesinin içme suyu hattının yeri değiştirilerek abone bağlantıları yenilendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, İl genelinde devam ettiği hat çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MUSKİ ekipleri son olarak doğa özellikleri, el yapımı şarapları ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesinin içme suyu hattını, yapılmakta olan yolun kenarına alarak abone bağlantılarını yeniledi.

Tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğu Yeşilüzümlü mahallesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Okullar Bölgesi olarak bilinen bölgede yol genişletme çalışmaları başlatıldı. MUSKİ Genel Müdürlüğü yol çalışması içerisinde kalan hattı yol kenarına alarak yerini değiştirdi. Gerçekleştirilen çalışmayla birlikte MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 6. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplamda Bin 100 metrelik hattın yeri değiştirildi ve bölgedeki abonelerin bağlantıları yenilendi.

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Yeşilüzümlü Mahallesi Muğla’nın doğası ve el sanatlarının en güzel yansıtıldığı bölgelerden biri olduğunu belirtti. Ülgen, “Yeşilüzümlü Mahallesinde gerçekleştirilen yol çalışması nedeniyle içme suyu hattımızı çalışmanın dışına çıkardık. Bu çalışmayla birlikte hat üzerinde eskimiş olan boruları değiştirdik ve abonelerin bağlantılarını yeniledik. Tarımın büyük bir geçim kaynağı olması nedeniyle Yeşilüzümlü mahallemizde su çok önemli bir konu. Bölgenin içme suyu hattında gerçekleştirdiğimiz çalışma ile bölgede uzun süre sıkıntı çekmeyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.