Turistleri taşıyan tekne yandı

Marmaris ilçesinde 7 İtalyan turisti tura çıkarak 24 metrelik tekne, motorunda yaşanan arıza nedeniyle alev alev yandı. Yangından turistler ve mürettebat son anda kurtuldu.Yasin Meşe'nin kaptanlığını yaptığı İtalya bandıralı...

Turistleri taşıyan tekne yandı

Marmaris ilçesinde 7 İtalyan turisti tura çıkarak 24 metrelik tekne, motorunda yaşanan arıza nedeniyle alev alev yandı. Yangından turistler ve mürettebat son anda kurtuldu.

Yasin Meşe'nin kaptanlığını yaptığı İtalya bandıralı 24 metrelik 'GG' adlı tekne, 7 İtalya yolcuyla dün sabah saatlerinde Hisarönü Körfezi'nde mavi tura çıktı. Bozburun açıklarına ulaşan tekne, gezinti için yolcuları karaya indirdikten sonra biraz açığa demir attı. Kısa bir süre sonra makine dairesinde meydana gelen arızadan dolayı tekneden dumanlar yükselmeye başladı. Yangın mürettebatın büyük gayretlerine rağmen kontrol altına alınamadı.

Yangın ihbarı üzerine Marmaris ve Datça Sahil Güvenlik ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı. 750 bin avro değerinde olduğu öğrenilen tekne, yangından sonra kullanılamaz hale geldi. İtalyan turistler ve tekne mürettebatı Sahil Güvenlik teknelerine alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.