Turistlere görsel şölen sunuyor

Marmaris'te, bir otelde aşçı olarak çalışan Ali Atay'ın karpuz ve kabak başta olmak üzere değişik sebzeleri oyarak ilginç resimler ortaya çıkarması turistleri ve görenleri hayrete düşürüyor.Marmaris'te bir otelde düzenlenen...

Turistlere görsel şölen sunuyor

Marmaris'te, bir otelde aşçı olarak çalışan Ali Atay'ın karpuz ve kabak başta olmak üzere değişik sebzeleri oyarak ilginç resimler ortaya çıkarması turistleri ve görenleri hayrete düşürüyor.

Marmaris'te bir otelde düzenlenen etkinlikte otel aşçıları yemek yapmanın yanı sıra oyma sanatında da ne kadar usta olduklarını gösterdi. Aşçılar, daha önce oyarak yaptıkları resimlerin yansıtıldığı karpuz ve kabakları, büyük bir tezgah üzerine dizerek yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sundu. Marmaris'te, 5 ve 4 yıldızlı otellerin işletmecileri misafirlerinin tatillerine renk katmak için değişik animasyonlar ve faaliyetler gerçekleştiriyor. Gösteri yapan aşçılar, yarım saat içerisinde karpuzları bıçakla oyarak dekor amacıyla kullanılmak üzere çeşitli resimler ortaya çıkardı.

Karpuz ile kabakları oyarak insan ve hayvan figürleri yapan aşçıları, oteldeki özellikle yabancı turistler şaşkınlık ve ilgi içerisinde izledi. Turistler, oyularak üzerlerine resim yapılmış karpuz ve kabakları görüntülemek için birbirleriyle yarışırken, bazılarının dekorların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü.

Otelin baş aşçısı Ali Atay, yaptığı açıklamada, amaçlarının müşterilerini memnun etmek olduğunu belirterek, ''Son zamanlarda fotoğrafını çektiğim figürleri sebze ve meyve üzerinde uygulamayı denedim. Daha önce bazı sanatçıların fotoğraflarına bakarak karpuz üzerinde figürlerini yaptım. Bunlardan bir tanesini de daha önce Ferdi Tayfur'a yaparak hediye etmiştim. Birkaç sanatçı için daha yaptım ancak onları sürpriz olarak saklıyorum. Onlarla karşılaştığımda vereceğim" dedi.

Atay, özellikle yabancı müşterilerin yaptıkları çalışmalara ilgi gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Müşterilerimizi eğlendirmek için karpuz oyma gibi renkli gösteriler sunuyoruz. Karpuz gibi meyveleri oyarak yaptığımız dekorlar turistler tarafından ilgi görüyor.''

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.