Turgutreis 150 yaşında

Turgutreis Lisesi’nin kuruluşunun 150’inci yılı çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Dün Kortej Yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinlikleri 4 gün sürecek.Muğla Turgutreis Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı nedeniyle hazırlanan...

Turgutreis 150 yaşında

Turgutreis Lisesi’nin kuruluşunun 150’inci yılı çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Dün Kortej Yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinlikleri 4 gün sürecek.

Muğla Turgutreis Lisesi’nin kuruluşunun 150. yılı nedeniyle hazırlanan kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda kortej yürüyüşü ile başladı. Kutlama programına Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, okul mezunları ve çok sayıda veli ile öğrenci katıldı.

Turgutreis Lisesi Müdürü Ayhan Bacak yaptığı açıklamada, “Binlerce mezunu bulunan ve nesillere hizmet vermiş öğretmeniyle öğrencisini, dedesiyle torununu aynı paydada buluşturmuş bir okulda görev almaktan çalışma arkadaşlarım ile birlikte son derece gururluyuz. Muğla’nın her ilçesinde her kasabasında merkezde ise neredeyse her evinde bir mezunu bulunan, adeta Muğla ile özdeşleşmiş ve sembollerinden biri haline gelmiş bir okula sahibiz. Bünyesinde bilim, siyaset, iş dünyası, sanat ve spor alanlarında önemli değerler çıkarmış, Türk eğitiminin çınarı olan okulumuz bugün 150.yaşındadır. Okulumuzda bugüne kadar görev yapmış olan değerli idareci ve öğretmenleri saygıyla, aramızdan ayrılmış olanları rahmetle anıyorum” dedi.

Turgutreis Lisesi mezunları adına Mezunlar Derneği Başkanı Çiğdem Başarır Sandıkçıoğlu, emekli öğretmenler adına İlhami Gazezoğlu ve mezunlardan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Okulun kuruluşunun 150.yılı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve döviz yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Vali Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyelerince ebru ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Etkinlikler katılımcılara halk oyunları, pilav ikramı ve müzik dinletisi ile devam etti.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.