TOLGA ÇANDAR’IN SORU ÖNERGESİNE BAŞTAN SAVMA YANIT

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar 14 Kasım 2013’te bir soru önergesi verdi. Konu Ankara Büyükşehir Belediyesi Orman ve Su İşleri Bakanlığının koruması ve denetimi altındaki ODTÜ Özel Ormanı’ndan sökülen ağaçlardı…

Soru önergesinde 7 soru yer alıyor. Çandar, ODTÜ Ormanı’ndan ağaçlar sökülmeden önce Orman Genel Müdürlüğü’nden izin alındı mı, bu ağaçların "nakil teskereleri" alınmış mı, ağaçlar ne zaman söküldü, nereye dikildi, nakledilen ağaçlar tuttu mu gibi sorular yer alıyor.

İŞTE O SORULAR

Soru önergesindeki son madde de şu:

“Bu birkaç saat içerisinde gerçekleşen talanda nakledilmek üzere kaç ağaç sökülmüştür? Belgeleri nerededir? Ağaçlar şu an nerede korunmaktadır? Ya da akıbetleri ne olmuştur?”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Bakan Veysel Eroğlu imzası ile verilen yanıtta yalnızca tek bir cevap yer alıyor. Çandar’ın sorduğu 7 soru şöyle yanıtlanıyor:

“CEVAP 1-7. ODTÜ Ormanında 6831 sayılı Orman Kanununun 17. Maddesine göre yol izni verilmiştir. 04.06.2004 tarih ve 25482 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Orman ürünlerine verilecek taşıma belgelerine ait yönetmelik" gereği ağaçların sökülmesi ve başka yere dikilmesi nakliye tezkeresine tabi değildir.”

ÇANDAR’IN HAKLI İSYANI

Meclis’te muhalif milletvekillerinin sorumluluklarından biri de icraatları irdelemektir. Ancak görüldüğü üzere milletvekillerinin kimi uygulamalarla ilgili sorduğu sorular bile baştan savma yanıtlarla geçiştiriliyor. ODTÜ Ormanı Türkiye’nin gündemine oturmuş, öğrencilerle polis arasındaki yaşananlar günlerce konuşulmuştu. Ancak tartışma konusu ağaçların durumu ile ilgili sorulara verilen yanıtlar ortada.

Tolga Çandar’ın haklı isyanını da buraya taşıyalım:

“ODTÜ ormanları ile ilgili soru önergemizi uzmanlarına danışarak hazırladık. Lütfen sorularımızı ve verilen cevabı dikkatlice okuyunuz. Ülkeyi nasıl bir hükümet yönetiyor anlarsınız...”

ÇANDAR O SAĞCI İÇİN NE DİYOR

Tolga Çandar’ın soru önergesini köşeme taşırken, başka bir konuda birkaç soru da ben Tolga Çandar’a sormak istiyorum. Çandar geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yaptı:

“Sağcı gibi davranan solculardan, solcu gibi davranan sağcılardan tiksiniyorum.”

Çandar bu ifadeleri belediye başkanı olup mal varlıkları olağandışı şekilde artanlarla ilgili söylüyor. Ve fakat ben ilk cümlesinden yola çıkarak başka bir şey sormak istiyorum. Basına yansıyanlara bakılırsa CHP, Ankara Büyükşehir Belediyesi için Mansur Yavaş’la temas halinde. Mansur Yavaş, MHP kanadından bir isim. 2009’da Ankara için MHP’den aday olan Mansur Yavaş’ın fikri bir değişim geçirmediği, yani siyasi olarak dün durduğu noktadan pek de ayrı düşmediği ortada. Öyle ki bu duruma itiraz eden bir diğer CHP’li vekil Sabahat Akkiraz, “Zannımca partimizde artık aday olmak için ilk kıstas sağcı olmak” dedi.Mansur Yavaş’ı sevenler, takdir edenler ya da etmeyenler olabilir. Konu da bu değil zaten. Konu MHP kökenli bir sağcının CHP’den aday gösterilmesine solcu bir milletvekilinin tepkisinin ne olduğu…

ÇANDAR’A BİRKAÇ SORU DA BİZ SORALIM

Sorularım şunlar:

Çandar, yıllarca yaşadığı, halen milletvekili sıfatı ile bulunduğu Ankara’da MHP kökenli bir ismin adaylık için adının geçmesi konusunda ne diyor? Bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşmesi oldu mu? Sabahat Akkiraz’ın tepkisi konusunda ne düşünüyor?

Umarım Çandar bu soruları, kendi soru önergesine verilen cevap şeklinde yanıtlamaz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.