TOKİ ve Üniversitede 35 domuz vuruldu

Son zamanlarda TOKİ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi çevresinden artış gösteren domuzlara karşı yapılan 12 sürek avında toplam 35 adet yaban domuzunun vurulduğu açıklandı.2012-2013 av döneminde il genlinde yapılan sürek...

TOKİ ve Üniversitede 35 domuz vuruldu

Son zamanlarda TOKİ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi çevresinden artış gösteren domuzlara karşı yapılan 12 sürek avında toplam 35 adet yaban domuzunun vurulduğu açıklandı.2012-2013 av döneminde il genlinde yapılan sürek avında ise toplam 467 yaban domuzunun vurulduğu belirtildi.

Muğla merkez ve ilçelerinde artan yaban domuzuna karşı Muğla Valiliği ve ilgili kurumlar mücadele başlattı. Muğla Valiliği Özer Türker toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Muğla Şube Müdürü Kamil Uslu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hasan Paşalı, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Muhtarlar Derneği Başkanlığı ve Muğla Avcılar Derneği başkanlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda İl genelinde domuzu yok edici olarak tabir edilen Kurt, Çakal, Ayı, Pars gibi hayvanlarının neslinin tükenmek üzeri olmasından dolayı yaban domuzu hızla artış gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgi olarak açıklama yapan 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, domuza karşı mücadelenin sadece kendilerinin görevi olmadığını birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Bayrak, “Şuan bir sıkıntı var. Bunu hep birlikte yapacağız. Manisa, Aydın, İzmir ve Muğla’da bu sıkıntılar büyük. En büyük sıkıntı ise Muğla’da yaşanıyor. Bu süreci beraber çözerek en kısa sürede zararın fazla olmadan çözümlemek istiyoruz” dedi.

Amaçlarının yaban domuzunu tamamen yok etmek olmadığını vurgulayan Muğla Şube Müdürü Kami Uslu, “ TOKİ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi çevresinde aldığımız şikayetler üzerine 2012-2013 av döneminde 12 adet sürek avı organizasyonunda 35 yaban domuzu vuruldu. Yine 2012-2013 av döneminde il genelinde 56 köyde mücadele amaçlı sürek avı düzenlendi ve toplamda 377 adet yaban domuzu vuruldu. İl genelinde ise toplam 467 adet yaban domuzu avı gerçekleştirildi. TOKİ ve çevresinde 15 Eylül itibari ile yaban domuzu avı gerçekleştirilirken toplam 3 domuz bu süre zarfında vuruldu.  İl genelinde 5 bin 200 kayıtlı avcı bulunuyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.