Tıp Fakültesi Hastanesi siyasileri bekliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili olarak tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydederek, hastanenin yapımı için siyasi erkanın bir an önce devreye girmesi...

Tıp Fakültesi Hastanesi siyasileri bekliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili olarak tüm hazırlıklarını yaptıklarını kaydederek, hastanenin yapımı için siyasi erkanın bir an önce devreye girmesi gerektiğini söyledi. Rektör Harmandar ayrıca devlet bütçesinden üniversite olarak yeterli destek görmediklerini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Rektör Yardımcıları Mustafa Işıloğlu ve Tuncer Asunakutlu ile birlikte üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yapımı ile ilgili olarak konuşan Rektör Harmandar, Sağlık Bakanlığı’nın izni olmadan ödenek ayrılamadığına dikkati çekerek, “Bildiğiniz gibi 2 yıldır Tıp Fakültesi’ne öğrenci alıyoruz. Eski Sağlık Yüksekokulunu Tıp Fakültesine tahsis ettik. Sağlık Bakanlığı ile avilasyon protokolü imzaladık. Şu andaki mevcut hastaneyi ortak kullanıyoruz. Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yapımı ile ilgili olarak üniversitemizde 170 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığına tahsis ettik. Üniversitemizin M kapısının karşısında bulunan alanı hastane için ayırdık. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde hastanenin bakanlık tarafından yapılacağı bize bildirildi. Sağlık Bakanlığı’nın izni olmadan yatırım için bize ödenek ayırmıyorlar. Proje tamamlandı, Sağlık Bakanlığı projeyi çizdirdi ve TOKİ’ye teslim etti, belediyede onay verdi. Artık hastaneyle ilgili üniversitemizin görevi bitmiştir. Projeyi 6 ay önce bitirdik. Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yapılması için artık siyasi erkanın kararı lazım” dedi.

Fakülteler kuruluyor

İlçe’lerde fakülte kurulması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Rektör Harmandar, Fethiye, Marmaris, Akyaka ve Milas’ta çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Fethiye İşletme Fakültesi’ni faaliyete geçirmek için çalıştıklarını anlatan Harmandar şunları söyledi:

“Fethiye Karaçulha mevkiinde 490 dönüm ormana ait ama orman olmayan bir alan bize tahsis edildi. İşletme fakültesinin de projeleri bitti. Fethiye belediye başkanı ile görüştük ve bu 4 blok’tan oluşan fakültenin 1’inci bloklardan birisinin temeli kısa bir süre sonra atılacak. 1- 1,5 yıl içerisinde orada eğitimlere başlayacağız. Akyada bir otelcilik meslek yüksek okulu düşündük. Sit bölgesi olduğu için biraz gecikme yaşadık yılsonuna kadar oranında temelini atmış olacağız. Şuana kadar devam eden köprü projelerimiz var Morfoloji binası var. 2 yıla yayıl için 20 milyon ödenek ayrıldı. Su ürünleri fakültesi inşaatımız hızla devam ediyor. Temel atma törenlerini hepsine aynı anda yapmak istiyoruz.”

Devletten yeterli bütçe geldiğini düşünmüyorum

Bu zaman kadar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitenin destekler ilerlediğine dikkati çeken Harmandar, devlet bütçelerinden üniversitesinin yeterli desteği almadığını düşündüğünü söyledi. Harmanadar, “Bu güne kadar Sıtkı Koçman tarafından üniversiteye destek verilmiş. Bana göre Devlet bütçelerinden üniversitemiz tam anlamıyla destek aldığına inanmıyorum. Kampus içerisindeki yollarda aşınma var en son kurulduğunda yapılmış. Meslek yüksek okulunun dış cephesi yenilenmesi için ihale yaptık. Üniversitenin alt yapısı için çalışmalarımız var ancak bunlar bütçe desteği olursa olacak şeyler” diye konuştu.

Koçman ailesinin eskisi gibi destek vermediğini belirten Harmandar, ‘Muğla Üniversitesinin adı değiştirilerek Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi olması Koçman ailesi ve bizi mutlu etti. Sıtkı Koçmanın vefatının ardından vakfın bütçesi kısıtlı olduğunu biliyoruz. Buna rağmen öğrencilerimize burs veriliyor. Ancak aile üniversitemize destek olmak konusunda eskisi gibi değiller daha çok sıkı davranıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.