Tıbbı Genetik Labaratuvarı açılıyor

Tıbbı Genetik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Kara, Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki görevine başladı. Tıbbı Genek Labaratuvarı ise Muğla’da ilk defa önümüzdeki aylarda açılıyor. Labaratuvarın açılması...

Tıbbı Genetik Labaratuvarı açılıyor

Tıbbı Genetik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Kara, Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki görevine başladı. Tıbbı Genek Labaratuvarı ise Muğla’da ilk defa önümüzdeki aylarda açılıyor. Labaratuvarın açılması ile birlikte artık bundan böyle hastalar civar illere gitmek zorunda kalmayacaklar ve bütün işlemler açılacak olan bu laboratuarda yapılabilecek.

Yeni görevi ve açılacak olan laboratuar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Murat Kara, laboratuarda çocuk hastalıkları başta olmak üzere kadın ve doğum hastalıkları, üroloji, onkoloji hastaları gibi tıbbın her bir alanı ile direk veya dolaylı ilişki olan geniş bir hasta kitlesine hitap edeceğini bildirdi.

Laboratuvarın açılmasına kadar da danışmanlık yapacağını belirten Kara, “Laboratuvar açılıncaya kadar ise tetkikler yine diğer illere gönderilecek. Danışma Polikliniğimizde; kalıtsal bir hastalığı olan veya taşıma riski bulanan hastalara ve bu kişilerin akrabalarına, klinik tanı, hastalığın seyri ve tedavi yöntemlerini, hastalığın tekrarlama riskleri, taşıyıcı bireylerin saptanması, bu kişilere hangi testlerin yapılması gerektiği ve bunların sonuçlarıyla ilgili bilgiler verilecek.

Danışma Polikliniğimizde vatandaşlarımızdan bugüne kadar aldığımız soruların başında; akraba evliliği, kısırlık, tekrarlayan düşük, zeka geriliği, adet görememe, cinsiyet gelişim problemleri, boy kısalığı, ailevi Akdeniz anemisi ve Ateşi, kanser hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, kas ve sinir hastalıkları, doğumsal kalp ve damar hastalıkları ve metobolik hastalıklar. “dedi.

Kara Laboratuvarın kurulmasının ardından ise yapılacak işlemler hakkında şunları söyledi: “ Sitogenetik, moleküler sitogenetik ve moleküler genetik yöntemler kullanılarak tetkikleri kesin ve net olarak elde edebileceğiz. Laboratuvarımızın hizmete girmesi ile bu alandaki eksikliklerimizin büyük bir kısmını tamamlamış olacağız.  Hedeflerimiz arasında laboratuardan sonra Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi  kurara ülkemizin en güvenilir merkezlerinden birisi olmak var. Hastalarımız merak ettikleri her şeyi bize sorabilirler“dedi.

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.