Tıbbi atıklar toplanıyor

Fethiye Belediyesi sınırları dâhilindeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıklar sterilizasyon yöntemine tabi tutarak Belediye tarafından geri dönüştürülmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Fethiye Belediyesi Çevre Koruma...

Tıbbi atıklar toplanıyor

Fethiye Belediyesi sınırları dâhilindeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıklar sterilizasyon yöntemine tabi tutarak Belediye tarafından geri dönüştürülmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tıbbi atıkların toplanmasıyla ilgili uzun zamandır çalıştığı İlke Temizlik firmasıyla sözleşmesini yeniledi.

Fethiye Belediyesi hastaneler, aile sağlığı merkezleri, veteriner klinikleri, diş hekimleri gibi sağlık kuruluşlarından topladığı atıkları geri dönüştürme çalışmalarını sürdürüyor. Toplanan tıbbi atıklar ve atıkların verebileceği tehditler hakkında bilgiler veren Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Selver Hatice Kabak, “Tıbbi atıklar, atık türü olarak oldukça tehlikeli atıklardır. Çünkü hastanelerde çeşitli hastalıklara müdahale edildiği için bir çok zararlı mikroorganizma bu atıkların bünyesinde tutunmaktadır. Hastalık yapıcı mikropların olduğu bu tür atıkların özel bir yöntemle bertaraf edilmesi şarttır. Toplum sağlığının tehdit edilmemesi ve atıkların doğru yönetilmesi konusunda belediyemiz diğer çevresel çalışmalarında olduğu gibi tıbbi atıklar konusunda da hizmet vermeye devam etmektedir. Bu anlamda Denizli ilinde bulunan sterilizasyon tesisinde zararsız hale getirilen bu atıklarla ilgili çalışmanın belediyemiz kontrolünde İlke Temizlik şirketi ile birlikte yürütülmesi konusunda sözleşmemizi yeniledik. Fethiye halkına ve çevremize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.