Temizlik Ellerimizde Projesi tanıtıldı

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık önderliğinde Fethiye’de başlatılan “Temizlik Ellerimizde” projesi tanıtıldı.Küçük yaşlardaki çocuklardan itibaren tüm bireylere temizlik, hijyen, el yıkama, tuvalet...

Temizlik Ellerimizde Projesi tanıtıldı

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık önderliğinde Fethiye’de başlatılan “Temizlik Ellerimizde” projesi tanıtıldı.

Küçük yaşlardaki çocuklardan itibaren tüm bireylere temizlik, hijyen, el yıkama, tuvalet temizliği ve hijyeni gibi konulara dikkat çekmek amacıyla Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık tarafından başlatılan “temizlik ellerimizde” Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde farklı bir etkinlikle tanıtıldı.

Fethiye Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi, MELSA Fethiye Sağlık Meslek Lisesi tarafından yürütülen projenin tanıtımına Muğla Valisi Fatih Şahin’in eşi Ayşe Şahin ile birlikte Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Faruk Akıncı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte proje çalışması hakkında bilgiler verilip, çeşitli dans gösterileri yapıldı. Tüm gösteriler ayakta alkışlandı. Etkinlikte özellikle hijyen, saygı ve hoşgörüye dayalı skeçler ele alınırken; türkü ve şarkılar da söylendi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık proje konusunda bilgiler verirken, düşüncelerini de anlattı. Çalık konuşmasında; “Atalarımızın dediği gibi temizlik imandan gelir sözüyle sağlığımızın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Atatürk’ün sözü olan “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ile bu konunun önemi belirtilmiştir. Günümüzde ise Türkiye Cumhuriyeti sağlık ve eğitime bu nedenle önem vermiştir. Hem beden, hem de ruh sağlığı için “Temizlik Ellerimizde” sosyal sorumluluk projesi kısa zamanda ilçemizde büyük aşamalar kaydetti. Verilen eğitimler ve bundan sonra da verilecek çeşitli eğitim ve tanıtım faaliyetleri sayesinde projenin daha da benimseneceği düşüncesindeyim. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Var olan birikimlerimizi toplumla paylaşmamız gerekmektedir. Projeye destek verilmesi, farkındalık ve duyarlılık gösterilmesi önemlidir. Bilindiği gibi önce sağlık. Tüm okulların ve kurum ile kuruluşların da bu projeye destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.